Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Třígólový Král dovedl hokejbalisty béčka SK Jihlava k výhře nad Kyjovem ve šlágru Jihomoravské hokejbalové ligy

Další kolo Jihomoravské hokejbalové soutěže si přichystalo velký šlágr mezi rezervou Jihlavy a Kyjovem. Souboj úřadujícího šampióna s ambiciózním celkem, jenž vede tabulku, dopadl lépe pro tým z Vysočiny, který hlavně díky kapitánovi Královi slavil vítězství 4:2.

Zaplněné hlediště sledovalo v úvodní třetině opatrný hokejbal z obou stran. Oba týmy totiž hrály velmi zodpovědně, a tak to měli útočníci na obou stranách těžké, přesto si nakonec v závěrečných minutách připsali první vážnější šance. Za domácí ztroskotal na brankáři Kučerovi v samostatném úniku Průcha, za Kyjov si zase na strážci svatyně vylámal zuby Svoboda.

Druhá třetina nabídla stejně zodpovědný hokejbal, jako tomu bylo v první třetině. Nicméně se na jihlavském stadiónu konečně pohnulo skóre! Královu přihrávku zužitkoval šikovnou tečí benjamínek týmu Tomáš Hlavatý, a tak poslal svůj tým do vedení. I Kyjov si vytvořil také jednu nebezpečnou příležitost, když se v přečíslení řídil první útok složený z mládežnických reprezentantů na jediného obránce SK. Brankář Ježek si však pohlídal prostor u zadní tyče a rychlým rozštěpem udržel čisté konto.

Do třetí třetiny vlétl lépe Kyjov, vytvořil si obrovský tlak, jenž vyvrcholil zaslouženým gólem z hole Kmenty 1:1! Jihlava si vzala jednobrankový náskok zpátky o čtyři minuty později, kdy Smutný našel na kruzích zcela volného Krále, jenž střelou zápěstím prostřelil Kučeru 2:1. Poté Jihlava dokázala přesilovou hru využít po 30ti vteřinách zásluhou Krále, který zamířil přesně od modré. Poté Kyjov začínal zvyšovat obrátky ve snaze vstřelení kontaktní branky. To se mu nakonec čtyři minuty před koncem podařilo, když chybu v rozehrávce vystihl napadající Pichler a na následné Dobešovo zakončení byl už brankář Ježek krátký - 3:2. 

Jihlava se po inkasované brance zatáhla a chtěla si udržet svůj náskok do závěrečné sirény. Jenže přišlo vyloučení obránce Habermanna, Kyjov si vzal oddechový čas a zkusil to bez brankáře 6 proti 4. Velký tlak a závary před brankou dostávali domácí fanoušky do infarktových stavů, ale vše mělo pro SK nakonec šťastný konec. Hrdina zápasů Král zachytil kombinaci hostů a střelou přes celé hřiště stvrdil výhru svého týmu 4:2.

Po zápase vyprovázel oba týmy bouřlivý potlesk zaplněné tribuny, protože oba soupeři předváděli pohledný hokejbal založený na běhání, obětavosti, osobních soubojích, ale také duchu fair-play. Jihlava se díky výhře přiblížila v tabulce prvnímu Kyjovu na rozdíl dvou bodů a navíc má ještě 2 zápasy k dobru.

„K vidění byl kvalitní zápas s těžkým soupeřem, a tak si myslím, že si diváci přišli na své. Náš tým odvedl perfektní kolektivní výkon a výhru si zasloužil. Kyjov je aspirantem na titul, takže si výhry velmi ceníme. Rád bych touto cestou poděkoval za celý náš tým fanouškům, kteří nás přišli podpořit, protože vytvořili opět skvělou atmosféru,“ nechal se slyšet kapitán Petr Král.

SK Jihlava “B“ – HBK Kyjov 4:2 (0:0, 1:0, 3:2)

Branky a nahrávky: 20. Hlavatý T. (Král), 35. Král (Smutný, Hlavatý T.), 37. Král (Hrbáč), 45. Král – 31. Kmenta (Dobeš, Fraňo), 41. Dobeš (Pichler).

Rozhodčí: Chytil. Vyloučení: 1:1. Využití: 1:0. Střely na branku: 24:21. Diváci: 55.

Jihlava: Ježek – Anděl “A“, Hrbáč, Dolejší, Habermann, Zbořil, Fatrdla, Koch J. – Smutný, Hlavatý T., Král “C“ – Apeltauer, Trybuček, Průcha – Pavlas, Fejt, Hlavatý M.

Kyjov: Kučera (Soukup) – Toman, Prčík K., Kordula “A“, Kamrla, Prčík J., Urc – Svoboda, Kmenta, Fraňo – Hájek, Dobeš “C“, Šedík “A“ – Studénka, Pichler, Slanina.

Autoři | Foto Ladislav Jonák

Štítky Kyjov, Petr Král, FC Vysočina Jihlava, SK Jihlava, hokejbal

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Třígólový Král dovedl hokejbalisty béčka SK Jihlava k výhře nad Kyjovem ve šlágru Jihomoravské hokejbalové ligy | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.