Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Vysočina si veze ze zimní Olympiády dětí a mládeže devět medailí. Nejvíce se dařilo biatlonistům a běžcům

Na zimní olympiádě dětí a mládeže 2023 vybojovala výprava Kraje Vysočina čítající 82 sportovců celkem devět medailí. Hned třemi cennými kovy se zaskvěl orientační běžec na lyžích Vladimír Srb, dvě pódiová umístění vybojovaly i biatlonistky Tereza Dvořáková a Julie Kabrdová.

„Vezeme domů šest zlatých medailí, dvě stříbrné a jednu bronzovou. Všem medailistům gratulujeme, zároveň jsme velice hrdí na výkony, které podaly i ostatní děti v barvách Vysočiny,“ vzkazuje radní Kraje Vysočina pro oblast školství, mládeže a sportu Jan Břížďala.

Nejvíce ovací si užil a ještě pravděpodobně užije nejlepší sportovec vysočinské výpravy šestnáctiletý Vladimír Srb, který si domů veze hned tři cenné kovy. Letos nenašel přemožitele mezi lyžařskými orientačními běžci a dojel na zlato v krátké trati i ve sprintu. Byl i ve stříbrné sestavě smíšené štafety, kterou absovoval s Hanou Vítkovou.

V Krkonoších za ideálních podmínek bodovala a zlato vyjela i biatlonová štafeta na 3 x 2 km volně dívek. Její součástí byla i Tereza Dvořáková, která byla navíc jednoznačně nejrychlejší i ve sprintu na 4 km klasicky. Zlato z této štafety ještě doplnila bronzem ze sprintu na 4 km klasicky Julie Kabrdová z SK Nové Město na Moravě. Třetí do zlaté štafety byla Dominika Kocmánková.

Další zlato si hned v prvním závodním dni vyjel v obřím slalomu David Chroustovský. Nejcennější kov patří Vysočině díky i šachistce Lucce Rybáčkové. Devátou medaili přidal stříbrný běžec na lyžích Matyáš Havlík.

„Vedení Kraje Vysočina děkujeme všem sportovcům za příkladnou reprezentaci a za energii, kterou olympiádě věnovali, trenérům, asistentům i rodičům za trpělivost, za důvěru i za zázemí, které dětem při sportu zajišťují,“ stojí v tiskové zprávě na webu Kraje Vysočina.

Ohodnoť článek

Foto olympijskytym.cz | Zdroj Kraj Vysočina

Štítky olympiáda dětí a mládeže, Kraj Vysočina, medaile, sport

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vysočina si veze ze zimní Olympiády dětí a mládeže devět medailí. Nejvíce se dařilo biatlonistům a běžcům | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.