Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Florbalistky SK Jihlava končí v poháru, v pátek vysoko podlehly mistrovským Vítkovicím

Pohárová cesta florbalistek SK Jihlava je pro letošek u konce, dominantním výkonem jim stopku vystavil celek Vítkovic. Úřadující mistryně republiky nedaly domácím příliš šancí a zvítězily přesvědčivě výsledkem 9:1.

Florbal špičkové úrovně byl k vidění v pátek večer v Jihlavě. Postaraly se o něj zejména hráčky hostujících Vítkovic, ale ani domácí se svým výkonem rozhodně nenechaly zahanbit. Vždyť i v první velké šanci zápasu se zjevila domácí Pavlicová, ale o chvilku později už byla na druhé straně zle - po asistenci Mandátové skórovala Hložanková. Jihlavanky nesložily zbraně a svojí aktivitou nutily soupeřky k maximálnímu nasazení blízko ke srovnání měly během přesilovky. Když ale v 15. minutě přesně mířila vítkovická Pantělejevová, všichni zúčastnění tušili, že k překvapení nedojde.

Bojovné domácí usilovaly sprškou střel o snížení, stav se ale měnil na straně hostů - Martináková doklaepla svoji vyraženou střelu do síťky.Domácí následně přežily přesilovou hru a trestné střílení Vítkovic a ve 32. minutě snížila Pálková na 1:3. Tento nejsvětlejší moment ovšem nezakryl trvalou rychlostní a technickou převahu soupeřek. Jakékoli pochybnosti utnula pohotová Klapitová a z trestného střílení úspěšná Martináková.

Poslední třetina utkání již byla zcela v režii Vítkovic, které ze svého tempa neslevily ani na minutu. A dále se prosazovaly i střelecky. Dvakrát v rozmezí 11 vteřin se trefila Enenkelová, další slepené góly si v 52. a 54. minutě připsaly Z. Šponiarová a Paloncyová. Jihlavě možná chybělo trochu štestíčka k tomu, aby vstřelila víc než jednu branku, ale převaha hostující týmu byla velmi zjevná a poukazující na to, že Vítkovice jsou ´řadujícími mistryněmi extraligy zcela po právu. Jihlavanky se nemají za co stydět, na palubovce nechaly veškeré své síly a jejich bojovnost byla i za rozhodnutého stavu obdivuhodná.    

Čtvrtfinále Poháru České pojišťovny:

SK Jihlava - 1. SC Tempish Vítkovice 1:9 (0:2, 1:3, 0:4)

Branky a asistence: 31:58 Simona Pálková - 02:46 Petra Hložanková (Petra Mandátová), 14:12 Ivana Šupáková (Adéla Pantělejevová), 22:46 Natálie Martináková (Nikola Černá), 32:51Katarína Klapitová (Petra Mandátová), 38:17 Natálie Martináková, 41:40 Veronika Enenkelová (Zuzana Šponiarová), 41:51 Veronika Enenkelová (Ivana Šupáková), 51:52 Zuzana Šponiarová (Veronika Vobořilová), 53:57 Kamila Paloncyová (Natálie Martináková). 

Rozhodčí: Lukáš Ležák a Martin Ležák. 

Počet diváků: 130

 

Foto Dalibor Mašek

Štítky HC Vítkovice Ridera, SK Jihlava, Natálie Martináková, florbalista, Petra Mandátová, HC Dukla Jihlava, Generali Česká pojišťovna, Milan Jariš

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Florbalistky SK Jihlava končí v poháru, v pátek vysoko podlehly mistrovským Vítkovicím | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.