Počasí dnes8 °C, zítra13 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Plnou parou do Czech Bowlu. Gladiators smetli Ostravu 49:6 a ve finále budou obhajovat loňský titul

Tomu se říká dominantní postup do finále. Z předpokládané tuhé bitvy o účast v Czech Bowlu se konala hra kočky s myší. Domácí Gladiators určovali tempo zápasu od samého úvodu a hostující Ostrava si z Vysočiny odvedla porážku 49:6.

Zatímco první letošní vzájemný zápas sončil rozdílem jednoho bodu, ten druhý, semifinálový, měl o svém vítězi jasno docela brzy. Povedený drive Gladiators korunoval Dundáček přihrávkou na receivera Mašitu, který otevřel skóre. Těsně před koncem první čtvrtiny pak domácí D. Calta vytvořil vydařeným returnem pozici, kterou zanedlouho opět zužitkovalo úderné duo Dundáček - Mašita. 

Ve druhém dějství dominance Gladiátorů pokračovala. Další změnu skóre měl na svědomí Benc, který krásným 54yardovým během zaskočil obranu hostů a přidal další. Útočné snažení hostů pak překazil domácí Čížek, který zachytil přihrávku hostujícího quarterbacka míč donesl až do end zóny. První bodovou akci tak Ostrava zazanemenala až chvilku před poločasem, když si touchdown zachytil Šimečka. Poslední slovo ale patřilo Vysočině, v rámci free play zachytil 32yardový passový touchdown Petr Čermák - 35:6.

Druhý poločas intenzity ubylo, Gladiators zkušeně kontrolovali dění na hřišti. Preferovali především běhovou hrou, když se však dostali na dostřel, navýšili skóre. Práce celé ofenzívy zúročil finálním během do end zóny Dundáček, když připsáním dalších 6 bodů a potvrzením Kodýma aktivoval mercy rule. Na listinu skórujících se po zachycení 16yardové přihrávky zapsal i Hlach, který zaznamenal sedmý a poslední touchdown zápasu. 

Gladiators zaslouženě zvítězili 49:6 a za dva týdny vyzvou v repríze loňského Czech Bowlu Prague Lions, kteří si místo ve finále zajistili už v sobotu vítězstvím nad Přerov Mammoths.

Vysočina Gladiators - Ostrava Steelers 49:6 (14:0, 21:6, 7:0, 7:0)

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Petr Milfait

Štítky Vysočina Gladiators, americký fotbal, Jihlava, Snapbacks liga, finále, Ostrava, Czech Bowl, Kraj Vysočina, Ostrava Steelers, Přerov Mammoths, Petr Čermák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Plnou parou do Czech Bowlu. Gladiators smetli Ostravu 49:6 a ve finále budou obhajovat loňský titul | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.