Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Prokopovi na Rallye Dakar selhala převodovka a průběžným pořadím se výrazně propadl. Je to v háji, hlesl

Desátá etapa Rallye Dakar přinesla Martinu Prokopovi velkou smůlu. Za polovinou dnešní rychlostní zkoušky ho zastavila porucha převodovky, jejíž oprava si vyžádala několik hodin. Do cíle s velkou ztrátou dorazil, s vyhlídkami na konečně dobré umístění se však může rozloučit.

Jihlavský rodák před startem uvedl, že musel nastoupit s antibiotiky, neboť má zánět průdušek. V rychlé etapě, které mu na Dakaru moc nesedí kvůli nižšímu výkonu jeho fordu, se od prvních mezičasů pohyboval ve čtvrté desítce pořadí. Za polovinou ale z výsledků vypadl a tým na sociálních sítích oznámil, že posádka do cíle nedojede.

"Tohle je něco, co na Dakaru nechcete zažívat. Západ slunce a ještě před sebou máte spoustu kilometrů. Za chvilku tma a nás čeká ještě sto kilometrů," uvedl Martin Prokop v krátkém videu na sociálních sítích. Podstatu technických problémů okomentoval později. „Prasklo nám šroubení na převodovce, vytekl veškerý olej a převodovka se začala zadírat. Oprava trvala skoro pět hodin, rychleji to bohužel nešlo," dodal.

Nakonec se Prokopovi podařilo vůz zprovoznit a s odstupem téměř pěti hodin za nejlepšími dojel do cíle měřeného úseku. Ve výsledkové listině se tak propadl do třetí desítky průběžného pořadí. "Nechceme to vzdávat, chceme do cíle, ale výsledkově je to v háji. Mrzí mě to, protože na tom pracovalo spoustu lidí po celý rok. Je nám to líto," uzavřel zklamaný Prokop.

Rallye Dakar - 10. etapa: Vadí ad-Davásir - Biša: 

Automobily: 1. Peterhansel, Boulanger (Fr./Audi) 2:52:43, 2. Sainz, Cruz (Šp./Audi) -2:06, 3. Terranova, Oliveras (Arg., Šp./Prodrive) -3:59, ...38. Zapletal, Sýkora (ČR, SR/Ford) -29:54, 69. Prokop, Chytka (ČR/Ford) -4:40:14.

Průběžné pořadí: 1. N. Attíja, Baumel (Kat., Fr./Toyota) 33:13:37, 2. Loeb, Lurquin (Fr., Belg./Prodrive) -32:40, 3. Rádžhí, Orr (Saúd. Ar., Brit./Toyota) -55:48, ...24. Zapletal, Sýkora -5:56:37, 26. Prokop, Chytka -6:33:52.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Facebook / Martin Prokop

Štítky Rallye Dakar, převodovka, Martin Prokop, Toyota, Audi, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prokopovi na Rallye Dakar selhala převodovka a průběžným pořadím se výrazně propadl. Je to v háji, hlesl | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.