Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Gladiators přepisují historii, po výhře v Ostravě postoupili do finále nejvyšší soutěže

Velká chvíle pro Gladiators, velká chvíle pro americký fotbal na Vysočině! Nedělní výraznou výhrou v Ostravě si hráči Vysočina Gladiators historicky poprvé zajistili účast v Czech Bowlu, tedy ve finále nejvyšší české soutěže.

Prvoligový fotbal se vrátil na Bazaly. V neděli 22. srpna se na stadionu na Bazalech utkaly týmy Ostrava Steelers a Vysočina Gladiators. Steelers museli zvítězit, aby ještě mohl doufat v zázrak a postup do Czech Bowlu. Gladiators by si vítězstvím zajistili jistý postup do finále. O drama tak na jednom z ikonických stadionů Ostravy nebylo nouze.

Na míči začal útok Steelers a první drive, který vypadal velmi slibně, byl zakončen interceptionem Stanislava Lepiče, který navíc získal dobrou pozici pro svůj útok za půli hřiště. A útok Gladiators toho dokázal využít, když quarterback Clark Hazlett našel Tomáše Hlacha, který otevřel skóre zápasu.

Pak na hřišti začaly dominovat obě obrany. Ta z Vysočiny, vedena Karlem Augustou, už nepovolila do konce poločasu ostravskému útoku ani jeden první down. Ocelová obrana Steelers byla na hřišti vždy déle, ale také držela útok soupeře mimo svou endzónu. Až před koncem prvního poločasu se dlouhým během prosadil Jan Dunovský a na poločasovou přestávku se šlo za stavu 0:14 ve prospěch Gladiators.

Ve druhém poločase se na pozici quaterbacka týmu Steelers objevil Patrik Puchala, který musel nahradit Quevina Reddinga. Ten si v prvním poločase poranil koleno a do zápasu již nezasáhl. 

Ve třetí čtvrtině bylo vidět, že se Steelers s druhým quaterbackem jen těžko prosadí proti dobře hrající obraně Gladiators a body tak přidávali jen hráči z Vysočiny. Nejprve si pro druhý touchdown v zápase doběhl Dunovský. A následně po interceptionu, který vrátil Stanislav Hlach velmi blízko k endzóně Steelers, zachytil přihrávku Hazletta David Calta a upravil na konečné skóre 28:0 pro Gladiators.

Ve čtvrté čtvrtině již oba týmy začaly prostřídávat své hráče, ale skóre se již nezměnilo. Vysočina se tak probojovala do Czech Bowlu a na začátku září se o titul utká s pražskými Lions na svém domácím stadionu FC Vysočina. O víkendu ještě odehraje poslední zápas základní části proti Brnu Alligators.

Ohodnoť článek

Foto Vysočina Gladiators | Zdroj caaf.cz

Štítky Vysočina Gladiators, americký fotbal, Jihlava, Kittfort liga, finále, Ostrava, Kraj Vysočina, Czech Bowl, soutěž, Bazaly, Jan Dunovský, Ostrava Steelers, FC Vysočina Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Gladiators přepisují historii, po výhře v Ostravě postoupili do finále nejvyšší soutěže | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.