Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Judista Lukáš Krpálek bojuje o medaili, v Tokiu postoupil do semifinále

Lukáš Krpálek se probojoval v Tokiu do semifinále. Džaváda Mahdžúba z týmu uprchlíků porazil na ippon a poradil si i s Uzbekem Bekmurodem Oltibojevem. Jihlavského rodáka nyní čeká Japonec Hisajoši Harasawa.

Třicetiletý Lukáš Krpálek a se pět let po zlatu v Riu de Janeiro v kategorii do 100 kilogramů snaží uspět i v supertěžké váze. V úvodu souboje s Mahdžúbem dostal trest za pasivitu. V dalším průběhu však už byl aktivnější, nejprve získal bod za wazari a v poslední minutě zvítězil na ippon.

"Věděli jsme, že to bude těžký soupeř. Taky se ukázalo, že byl. Zbytečně jsem se tam nabízel, dával jsem mu spoustu šancí mě hodit. To budeme muset odstranit v dalších zápasech, aby se to nestávalo," řekl Krpálek.

Ve čtvrtfinále se Krpálek neutkal s neoblíbeným soupeřem Nizozemcem Grolem, ale s Uzbekem Oltibojevem. Nizozemský vicemistr Evropy a Krpálkův přemožitel z OH v Londýně totiž vypadl překvapivě už po 25 vteřinách.

I v úvodu čtvrtfinále byl Krpálek trestán za pasivitu, poté převzal iniciativu a technikou vazari získal vytoužený bod, který uhájil až do samotného závěru čtvrtfinále. 

Krpálka nyní čeká Japonec Hisajoši Harasawa, semifinálový blok začíná v 10:35. Český reprezentant zároveň ví, že nenarazí na hvězdného Francouze Teddyho Rinera, který prohrál ve čtvrtfinále s Rusem Tamerlanem Bašajevem. Ten tedy třetí zlato v řadě nezíská.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Facebook / Lukáš Krpálek

Štítky Lukáš Krpálek, judo, olympijské hry, Tokio, Hisajoši Harasawa, semifinále, čtvrtfinále, Rio de Janeiro, Evropa, Londýn

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Judista Lukáš Krpálek bojuje o medaili, v Tokiu postoupil do semifinále | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.