Počasí dnes16 °C, zítra13 °C
Úterý 22. října 2024  |  Svátek má Sabina
Bez reklam

Martina Sablíková pojede do Ria bojovat o olympijskou naději

Martina Sablíková se v pátek dopoledne po jednání s trenérem Petrem Novákem a zástupci agentury Sport Invest rozhodla odcestovat do Rio de Janeira, kde se bude připravovat na olympijskou cyklistickou časovku a zároveň čekat na zvláštní panel Mezinárodní sportovní arbitráže CAS zasedající přímo v dějišti Letních olympijských her v Riu, který by mohlo její start na blížícím se sportovním svátku umožnit.

„Martině jsme předložili veškerá fakta i možné varianty dalšího vývoje, které jsou k dispozici na základě našeho jednání s předsedou Českého olympijského výboru Jiřím Kejvalem, sportovním ředitelem Martinem Doktorem a předsedou Legislativní komise ČOV Janem Šťovíčkem,“ uvedl David Trávníček, předseda představenstva agentury SPORT INVEST Marketing, která sportovkyni zastupuje. „Finální rozhodnutí bylo pouze na Martině, v každém případě to pro ni byla velmi obtížná volba. Jsme rádi, že se rozhodla poprat se o svůj olympijský sen až do samotného závěru,“ dodal Trávníček.

Trojnásobná olympijská vítězka v rychlobruslení tak v závěru příštího týdne odletí do brazilského Ria. „Nebylo to pro mě jednoduché. Možnost startu na letní olympiádě je samozřejmě obrovskou výzvou a zároveň cílem, pro který jsem společně s celým týmem dlouhou dobu tvrdě pracovala. Na druhou stranu nejistota startu v závodě a možnost brzkého návratu domů jsou velkým strašákem,“ připustila Martina.

Přesto tuto výzvu přijala. „Vidím, kolik práce a úsilí bylo mnoha lidi vyvinuto, abych o olympiádě mohla nadále snít. Už kvůli nim a obrovské podpoře svých fanoušků jsem se rozhodla bojovat o jakoukoliv možnost účasti v olympijském závodě. Všem, kteří se podílejí na současných jednáních i všem těm, kteří mi drží palce, bych chtěla moc poděkovat. Bez této podpory bych se už naděje na start v Brazílii dávno vzdala,“ okomentovala své rozhodnutí devětadvacetiletá závodnice.  

Foto www.martina-sablikova.com | Zdroj www.martina-sablikova.com

Štítky Rio de Janeiro, olympijské hry, Letní olympijské hry, Mezinárodní sportovní arbitráž, SPORT INVEST International, a.s., Petr Novák, Český olympijský výbor, Martin Doktor, Jiří Kejval, SPORT INVEST Marketing, a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Martina Sablíková pojede do Ria bojovat o olympijskou naději | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.