Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Organizátoři Světového poháru v Novém Městě provedou asi 1500 testů na covid. Zatím dva byly pozitivní

Organizátoři Světového poháru v biatlonu v Novém Městě na Moravě nechají během dvoutýdenních soutěží provést okolo 1500 PCR testů na covid-19 u organizátorů, hoteliérů či místních rozhodčích. Dosud testy odhalily dva pozitivní případy. Testování závodníků či mezinárodních činovníků zajišťuje privátní laboratoř z Německa, řekl generální sekretář organizačního výboru Jan Skřička.

Testování organizátorů a hoteliérů zajišťuje Nemocnice Nové Město na Moravě. Podle Skřičky je cena jednoho testu 1500 korun. „Myslím si, že my jako pořadatelé provedeme asi 1500 testů, protože některé lidi musíme protestovat až pětkrát za ty dva týdny," řekl Jan Skřička.

Spolupráce s nemocnicí je podle něho mimořádně dobrá. Primář Dušan Mach zároveň působí jako koordinátor dohlížející na protiepidemická opatření.

Testy zatím odhalily dva pozitivní místní rozhodčí hned při vstupním testování. „Při tom rozsahu testování nás ten malý počet překvapil, vzhledem k situaci, která v České republice panuje," řekl Skřička. Rozhodčí podle něho ani nedostali akreditaci, protože byli testovaní před vstupem do areálu. „Důležité je, že ti lidé vůbec nepřišli do kontaktu s pořadateli. Byla to skupina rozhodčích, které jsme testovali na vstupu, ani se nepodíleli na přípravách," řekl Skřička.

Novoměstská nemocnice zatím zvládá testovat 

Všech testů v rámci akce bylo zatím provedeno asi 1100, včetně 600 prováděných soukromou laboratoří. Jiní pozitivní nejsou.

Novoměstská nemocnice denně provede několik desítek PCR testů a přes 100 antigenních. Na testování v rámci šampionátu podle mluvčí nemocnice Tamary Peckové kapacity dostačují.

První ze dvou dílů Světového poháru v Novém Městě na Moravě ve čtvrtek 4. března začal štafetou žen. Jako většina profesionálních sportovních akcí na českém území se i SP na Vysočině v současné špatné epidemické situaci koná díky výjimce. Závodí se za přísných hygienických opatření a bez fanoušků.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Biathlon NMNM / Facebook

Štítky sport, biatlon, koronavirus, covid, Nové Město na Moravě, test, PCR, Světový pohár v biatlonu, nemocnice, Organizační výbor Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky, Německo, Nemocnice Nové Město na Moravě, příspěvková organizace, Česko, COVID-19

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Organizátoři Světového poháru v Novém Městě provedou asi 1500 testů na covid. Zatím dva byly pozitivní | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.