Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Vysočina Gladiators slaví zisk Iron Bowlu, ve finále predčili Třinec 18:13

Velkého úspěchu dosáhli američtí fotbalisté Vysočina Gladiators. Za velkého zájmu fanoušků dnes ve finálovém klání 4. ligy porazili soupeře z Třince poměrem 18:13 a získali tak vytouženou trofej Iron Bowl.

Vzájemný zápas obou soupeřů se odehrál už na konci června a určil, že Iron Bowl 2016 se nakonec uskuteční v Jihlavě. Na dnešní finálový souboj byly natěšeny stovky fanoušků, které zaplnily tribuny hřiště Na Stoupách. Po efektních nástupech obou týmů a státní hymně se na hřišti začala odehrávat nefalšovaná bitva.

V ní hrála dlouho prim neprostupná obrana domácích Gladiátorů. Když pak dvakrát našel quaterback Ondřej Pavlas svoje receivery Vojtěcha Mašitu a Štěpána Caltu, dostal se tým z Vysočiny do vedení 12:0. Třinečtí se ale nemínili vzdát, po touchdownu a následném kopu zkorigovali na 12:7.

Klíčovou hrou pro výsledek celého utkání se ukázala být situace ze závěru prvního poločasu, kdy Gladiátoři z velmi nevýhodné pozice zaznamenali nevídaný 99yardový touchdown (opět osa Pavlas - Mašita) a do kabin šli za vedení 18:7. Ve druhé polovině zápasu dominovaly obrany na obou stranách a diváci již příliš bodů neviděli. O pořádnou závěrečnou zápletku se postarali hosté z Třince, kteří snížili na 18:13 a Vysočině připravili nejednu dramatickou chvilku.

Domácí ale závěr takticky zvládli a mohli si dojít pro trofej určenou vítězi 4. ligy amerického fotbalu. Radost byla nezměrná, ale zasloužená. Vysočina Gladiators urazili za poslední rok velký kus cesty a dnešní vítězství bylo sladkou odměnou za celoroční dřinu a výkonnostní progres.  
 

Štítky Vysočina Gladiators, Třinec, Kraj Vysočina, Jihlava, Na Stoupách

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vysočina Gladiators slaví zisk Iron Bowlu, ve finále predčili Třinec 18:13 | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.