Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

V Novém Městě se v roce 2024 uskuteční mistrovství světa v biatlonu. Je to potenciál pro celou Vysočinu, říká starosta

Jako událost nadregionálního charakteru bere biatlonové mistrovství světa v roce 2024 starosta Nového Města na Moravě Michal Šmarda. Podle něj akce nabízí velký potenciál pro živnostníky v celém Kraji Vysočina. O pořádání mistrovství světa v roce 2024 v Novém Městě na Moravě rozhodla v sobotu Mezinárodní biatlonové unie (IBU).

"Jako město se samozřejmě budeme na celé akci podílet. Ale není to jen záležitost organizátorů a Nového Města na Moravě. Na podobě velkém podniku musí spolupracovat i kraj a stát. Jako tomu bylo v roce 2013, kdy se mistrovství světa v biatlonu konalo rovněž v Novém Městě na Moravě," řekl Michal Šmarda.

Dodal, že zájem návštěvníků o akci bude jistě mimořádný. Bez ohledu na současnou situaci kolem koronaviru. "Pokud bychom se bavili o světovém poháru v biatlonu v Novém Městě na Moravě v březnu příštího roku, tak budu s ohledem na návštěvnost hodně skeptický. Ale věřím, že v roce 2024 bude pandemie (koronaviru) minulostí žádné omezení platit nebude," uvedl starosta.

Podle něj akce jako mistrovství světa znamená například nápor pro hotely a penziony v celém Kraji Vysočina. "Jenom když je mistrovství republiky v biatlonu u nás, tak ve městě ubytování není možné sehnat. A světový šampionát je mnohonásobně větší akce," řekl Šmarda.

Podle něj město bude chtít akci podpořit tím, že pomůže s s modernizací areálu, kde se bude mistrovství světa konat. "Domnívám se, že takové investice je od samosprávy smysluplná," řekl starosta.

Česko bylo jediným kandidátem na pořadatelství šampionátu v roce 2024. Mistrovství světa se do Nového Města vrátí po 11 letech. V roce 2013 získala domácí reprezentace jednu medaili - kvarteto Veronika Vítková, Gabriela Soukalová, Jaroslav Soukup a Ondřej Moravec bylo třetí ve smíšené štafetě.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Vysočina Aréna

Štítky mistrovství světa, biatlon, Nové Město na Moravě, 2024, Kraj Vysočina, Mezinárodní biatlonová unie, Michal Šmarda, Světový pohár v biatlonu, Gabriela Soukalová, Veronika Vítková, Ondřej Moravec, Jaroslav Soukup, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Novém Městě se v roce 2024 uskuteční mistrovství světa v biatlonu. Je to potenciál pro celou Vysočinu, říká starosta | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.