Počasí dnes18 °C, zítra17 °C
Sobota 11. května 2024  |  Svátek má Svatava
Bez reklam

Během uplynulého víkendu se uskutečnil v Jihlavě 16. ročník Orion Cupu, vítězství berou Dlouhoprsťáci

Největší hokejbalový turnaj na Vysočině ovládli Dlouhoprsťáci a obhájili tak prvenství z loňského roku. Další medailové pozice obsadily týmy Nulová šance a Vrťas #39. Součástí turnaje byla charitativní sbírka, jejíž výtěžek byl určen Mateřské škole Demlova.

Orion Cup přilákal do krajského města spoustu diváků, kteří mohli po celé dva dny sledovat kvalitní hokejbal, o něhož se postaralo hned 9 účastníků.

Pohár nakonec obhájili Dlouhoprsťáci (smíšené mužstvo). Ti se sice v sobotní základní skupině trápili, ale díky zlepšenému výkonu ve vyřazovacích bojích nakonec dokráčeli až k cenné trofeji. Ve finále přehráli překvapení turnaje v podobě Nulové šance (Ledeč nad Sázavou).

Bronzová příčka patřila stejně jako loni týmu Vrťas #39 (rezerva SK). Ta si poradila v zápase o třetí místo s velkým favoritem v podobě Rybníkářů až po samostatných nájezdech. Rybníkáři tak coby historicky nejúspěšnější účastník turnaje na svůj další triumf čekají více jak 5 let!

Akci pořádal hokejbalový oddíl SK Jihlava a její součástí byla i charitativní sbírka, jejíž výtěžek putoval do MŠ Demlova. Do síně slávy Orion cupu byl jmenován dlouholetý organizátor Vojtěch Svoboda.

Na turnaji si pak individuální ocenění odnesl Jan Mandát (útočník), Jan Blaško (obránce) a brankář Nulové šance.

„Šestnáctý ročník hodnotím pozitivně. Vyšlo nám počasí, účast jak týmů, tak diváků byla hojná a myslím si, že si všichni přišli na své a dobře se bavili. Navíc jsme opět mohli pomoci dobré věci, a tak se celá organizace dělá o to snadněji,“ nechal se slyšet pořadatel a předseda hokejbalového klubu v jedné osobě Libor Doležal.

Čtvrtfinále 
Nulová šance – Juniors 1:0 ts., Rybníkáři – Vatikán B 3:2, Canada – Vrťas #39 0:1, Helenín – Dlouhoprsťáci 1:2 ts.

Semifinále
Rybníkáři – Dlouhoprsťáci 0:2, Vrťas #39 – Nulová šance 1:2

O 3. místo
Vrťas #39 – Rybníkáři 3:2 ts.

Finále
Dlouhoprsťáci – Nulová šance 3:1

Konečné pořadí: 1. Dlouhoprsťáci, 2. Nulová šance, 3. Vrťas #39, 4. Rybníkáři, 5. Juniors, 6. Helenín, 7. Vatikán B, 8. Canada, 9. Spitky.

 

Foto SK Jihlava | Zdroj SK Jihlava

Štítky Jihlava, Kraj Vysočina, Kanada, Vatikán, SK Jihlava, Helenín, Vojtěch Svoboda, Ledeč nad Sázavou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Během uplynulého víkendu se uskutečnil v Jihlavě 16. ročník Orion Cupu, vítězství berou Dlouhoprsťáci | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.