Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Letos se Jihlavský půlmaraton konat nebude, sedmý ročník je přeložen na 12. září 2021

Pořadatelé rozhodli o přeložení tradičního vytrvaleckého běhu o rok. Důvodem je stále nejistá situace ohledně šíření viru Covid – 19 a s tím souvisejících bezpečnostních opatření. 13. září se v Jihlavě měl uskutečnit sedmý ročník Jihlavského půlmaratonu. Ten se nově uskuteční druhou zářijovou neděli, konkrétně 12. září 2021.

„Zdraví závodníků a diváků je pro nás prioritou. Hromadný start přivádí na jedno místo stovky lidí. Jak při startu půlmaratonu, tak i při startu doprovodného rodinného běhu,“ uvedl ředitel závodu Jiří Holoubek

Pořadatelé uvažovali i nad alternativním startem jednotlivých běžců, ale to se ukázalo být nerealizovatelné. „Trať vede ulicemi města, které jsou pro vlastní závod uzavřené automobilovému provozu. A to lze zajistit jen na několik málo hodin, ne například na celý den, aby tratí mohli proběhnout závodníci individuálně,“ vysvtěluje Holoubek.

Nezbývá než se na startu sejít až za rok. „Přeji všem našim účastníkům dobrou běžeckou formu a pevné zdraví,“ zdraví ředitel závodu.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jihlavský půlmaraton

Štítky Jihlavský půlmaraton, běh, zrušení, koronavirus, půlmaraton, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Letos se Jihlavský půlmaraton konat nebude, sedmý ročník je přeložen na 12. září 2021 | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.