Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Poslední závod v biatlonu v Novém Městě vyhrál Bö. Češi skončili ve druhé desítce

V závěrečném závodu na Světovém poháru v Novém Městě na Moravě skončili oba čeští biatlonisté na konci druhé desítky. Ondřej Moravec byl devatenáctý, Michal Krčmář obsadil 20. místo. Navzdory třem chybám vyhrál norský favorit Johannes Thingnes Bö a ujal se vedení v hodnocení disciplíny.

Moravec i Krčmář také běželi tři trestná kola, ale na norského rychlíka ztratili více než dvě minuty. „Výsledek není úplně blbý," řekl Ondřej Moravec a zlobil se na sebe, že dvakrát netrefil poslední ránu z položky. „To bylo stejné jak na mistrovství světa. Slabá koncentrace a zbytečné chyby. Nevím, o kolik by to bez nich bylo lepší, asi o moc ne, ale aspoň pro pocit by to bylo povzbudivější," hodnotil Moravec.

Tři chyby na střelnici jako Moravec udělal i Krčmář, který dvakrát minul na první položce. „Trošku jsem se na první ležku nedokázal uklidnit a lítalo to všude možně," řekl. „Dvacáté místo rozhodně není dobré umístění, nejsem spokojený."

Bö společně s norskými kolegy nasadil od začátku vražedné tempo. Ani chyby na střelnici ho nepřipravily o devátý triumf v sezoně a po sprintu vyhrál i druhý individuální závod ve Vysočina Areně, do níž diváky nepustily obavy z šíření nákazy koronavirem.

Markéta Davidová se trápila 

Bö se stal podle očekávání králem novoměstských závodů, k vítězství totiž pomohl i štafetě. Poslední stříbro z Vysočiny si odvezl Francouz Emilien Jacquelin, jenž jako jediný střílel bezchybně. Bronz slaví Němec Arnd Peiffer.

Lídr Světového poháru Martin Fourcade žehral na špatné lyže a byl až čtrnáctý. Francouzští biatlonisté se při běhu trápili podobně jako dnes Markéta Davidová. Ta dojela stejně jako Krčmář dvacátá.

Šlesingr se v Novém Městě rozloučil s kariérou. Mrzí ho, že nemá medaili z olympiády

Dnes skončená kariéra biatlonisty Michala Šlesingra byla protkána úspěchy. Sbíral medaile ve Světovém poháru, na mistrovství světa i Evropy, ale jeden cenný kov mu chybí. Olympijský.

Problém s lyžemi měli i Moravec a Krčmář. „Po loňském roce jsme si řekli, že lyže musíme hodnotit uvnitř týmu, a k tomu se vyjadřovat nechci," řekl Michal Krčmář a Moravec dodal: „Měli jsme to průměrné a s průměrným to nejde."

Po závodech na Vysočině bude seriál pokračovat od čtvrtka v Kontiolahti a sezonu by měly uzavřít závody v Oslu.

Autoři | Foto Denisa Albaniová

Štítky Sport, biatlon, Světový, Nové Město n.Mor., hromadný, muži, 2.VERZE, FOTO, AUDIO, Nové Město na Moravě, Ondřej Moravec, Michal Krčmář, lyže, Kraj Vysočina, Markéta Davidová, Martin Fourcade, Arnd Peiffer, Émilien Jacquelin, Oslo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Poslední závod v biatlonu v Novém Městě vyhrál Bö. Češi skončili ve druhé desítce | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.