Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Bez diváků, ale s medailí. Biatlonistka Markéta Davidová vybojovala v Novém Městě bronz ve sprintu

Markéta Davidová zahájila bronzovou medailí ve sprintu Světový pohár biatlonistek v Novém Městě na Moravě, který se kvůli riziku šíření koronaviru koná bez diváků. S jednou chybou při střelbě vleže nestačila jen na vítěznou Němku Denise Herrmannovou a druhou Anais Bescondovou z Francie, které shodně sestřelily všech deset terčů.

Pro Davidovou je dnešní bronz již třetí v této sezoně a znovu ve sprinterském závodu na 7,5 kilometru. Třetí doběhla při úvodním dílu SP v Östersundu i před Vánoci v Le Grand-Bornand. Na Herrmannovou dnes Davidová ztratila 50 sekund, na Bescondovou 27.

„Letos mám bronzovou sezonu. Jsem za to samozřejmě ráda, že to jsou medaile. Ale jo, myslím si, že je boží, a o to víc mě mrzí, že to je před prázdnými tribunami,“ řekla novinářům třiadvacetiletá biatlonistka z Jablonce nad Nisou. Celkově v kariéře stanula na pódiu v individuálních závodech posedmé.

Davidové nespadl první terč v položce vleže. Trefila hranu, takzvaný kalibr, ale terč se nesklopil. Štěstí naopak měla vstoje, kdy kalibr spadl. „Je to fifty fifty. Ležka mě trochu mrzí, ale já jsem se snažila střílet trochu rychleji a v rytmu a jsem ráda, že jsem se úplně nezalekla první rány, která nespadla,“ řekla Markéta Davidová.

Radost s fanoušky si však Davidová ani ostatní závodnice neužily, protože kvůli šíření nového typu koronaviru měli diváci do Vysočina Areny vstup zakázán. Rozhodla o tom v pondělí Bezpečnostní rada státu. Přesto se za oplocením novoměstských tratí sešly na některých místech hloučky fanoušků s vlajkami a snažily se pokřikem a troubením povzbuzovat závodnice i na vzdálenost několika desítek metrů.

Další české biatlonistky se potýkaly se špatnou střelbou. Lucie Charvátová, senzační držitelka bronzu z nedávného mistrovství světa v Anterselvě, obsadila s třemi chybami 39. místo. „Je to průměrný výsledek, není to samozřejmě nic nad očekávání. Na střelnici jsem trošku bojovala, protože se vítr dost točil,“ řekla.

Eva Kristejn Puskarčíková běžela po první položce dvě trestná kola. Navíc měla problémy se zbraní. „První střeleckou položku bych nejradši ani nekomentovala, byla tragická,“ řekla. Dvě rány nevystřelila a jednou zmáčkla spoušť naprázdno. „Plus jsem dvě dobíjela. Chtě nechtě jsem si (časově) přidala trestný kolo k těm dvěma, který jsou už tak dost,“ řekla a skončila sedmapadesátá. Jessica Jislová byla o sedm příček níže.

Nedělní závod s hromadným startem tak z českých reprezentantek pojede jen Davidová. Zbylé tři domácí biatlonistky mezi třicítku nepostoupily.

Foto Facebook / Český biatlon | Zdroj ČTK

Štítky Sport, biatlon, Světový, Nové Město n.Mor., ženy, sprint, 2.VERZE, FOTO, Markéta Davidová, biatlonista, bronzová medaile, Nové Město na Moravě, Anaïs Bescondová, Francie, Vánoce, Bezpečnostní rada státu, Östersund

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bez diváků, ale s medailí. Biatlonistka Markéta Davidová vybojovala v Novém Městě bronz ve sprintu | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.