Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Martina Sáblíková je opět mistryní světa, ovládla závod na 3 kilometry

Rychlobruslařka Martina Sáblíková vyhrála na mistrovství světa v Salt Lake City závod na 3000 metrů a obhájila titul z loňského roku. Dvaatřicetiletá česká reprezentantka zajela v dějišti olympijských her 2002 čas 3:54,252, což je nejlepší výkon sezony. Sáblíková na světových šampionátech získala jedenadvacátou zlatou medaili, trojku ovládla pošesté v kariéře.

Stříbro v Salt Lake City získala v osobním rekordu úřadující olympijská šampionka na této trati Carlijn Achtereekteová z Nizozemska, která za Sáblíkovou zaostala o 0,67 sekundy. Bronz vybojovala Ruska Natalja Voroninová. Druhá Češka na startu Nikola Zdráhalová obsadila v osobním maximu 14. místo.

Sáblíková se představila v předposlední rozjížďce společně s Kanaďankou Ivanie Blondinovou. Již před startem věděla, že pokud chce vyhrát, musí zajet lepší čas než před týdnem v Calgary, kde ovládla závod Světového poháru. Achtereekteová totiž v rozjížďce se Zdráhalovou zajela výborný čas 3:54,915.

Svěřenkyně trenéra Petra Nováka se s náročnou situací vyrovnala, dařilo se jí od začátku držet potřebné tempo a v závěru si vypracovala dostatečný náskok. V poslední rozjížďce se představily Isabelle Weidemannová z Kanady a Běloruska Maryna Zujevová, které ji už neohrozily a do bojů o medaile nezasáhly.

Další start na MS čeká Sáblíkovou v sobotu, kdy bude na trati 5000 metrů útočit na jedenáctý světový titul v řadě. Zdráhalová se představí i v pátečním programu, kdy nastoupí na pětistovce.

Ohodnoť článek

Foto Facebook / Sportovní hlášky | Zdroj ČTK

Štítky Martina Sáblíková, rychlobruslení, mistrovství světa, olympijské hry, Salt Lake City, Nikola Zdráhalová, Carlijn Achtereekteová, Natalja Voroninová, Nizozemsko, Petr Novák, Isabelle Weidemannová, Marina Zujevová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Martina Sáblíková je opět mistryní světa, ovládla závod na 3 kilometry | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.