Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Jihlavští florbalisté přetlačili Letohrad, o víkendu je čekají další dva domácí zápasy

Divizní florbalisté SK Jihlava udolali v posledním zápase tabulkového soupeře z Letohradu. Přestože se jim nepovedla třetí třetina, kýžený bonusový bod za výhru 5:4 vybojovali v prodloužení. Jihlavský tým patří do vyrovnaného středu soutěže, vylepšit svoji pozici mohou v obou víkendových dnech - v sobotu na své palubovce přivítají tým z Vysokého Mýta, v neděli z Chrudimi. Oba duely začínají shodně v 18 hodin.

Již před utkáním bylo jasné, že půjde o hodně a body chtěla obě družstva. Tomu také nasvědčoval úvod zápasu, když prvních 10 minut se hra přelévala ze strany na stanu a začínaly se tvořit šance na obou stranách, které ale s jistotou likvidovali oba brankáři. Šance otevřít skóre přišla v čase 17:31 při vyloučení hostujícího hráče a po minutě domácí SK Jihlava přesilovku zužitkovali, když přesnou přihrávku Tomáše Kaspera nekompromisně umístil Jan Beránek.

Druhá třetina začala zvýšenou aktivitou soupeře a ta se jim vyplatila, když ve 26.minutě srovnali na 1:1. Letohrad tlačil i dále, ale perfektní zákroky předváděl v brance domácích Štěpán Vyskočil, a tak se skóre měnilo k radosti domácích na druhé straně. Nejprve na 2:1 sólo akcí zvýšil Miroslav Daněk, po 2 minutách trefil krásně růžek branky hostů kapitán Jan Horský a o minutu a půl později už to bylo 4:1 pro domácí díky další trefě Miroslava Daňka. Povedená třetina tak domácí poslala do šatny za stavu 4:1.

Závěry zápasů nejsou zatím silnou stránkou jihlavských a špatně pro ně začala i tato třetí třetina, když ve 43. a 48.minutě inkasovali a rázem byl soupeř z Letohradu na dostřel o jednu branku. Domácí ovšem statečně bojovali a ustáli v půlce třetiny i oslabení při vyloučení M.Daňka. Následně bohužel nevyužili svoji početní výhodu a tak si soupeř minutu a půl před koncem třetiny vzal timeout a šel do šesti. SK Jihlava měl i šanci trefit prázdnou branku, ale to se o kousek nepovedlo a 26 vteřin před koncem třetiny v předbrankovém prostoru srovnal třetím gólem utkání F. Majvald, který tak pro Letohrad vybojoval prodloužení.

Na domácích bylo vidět, že bod navíc si chtějí ponechat oni a byli velmi aktivní. To se vyplatilo a po dvou minutách prodloužení se přesně trefil Jan Beránek a připsal tak bod navíc domácím.

SK Jihlava – FBC Letohrad Orel Orlice 5:4 po prodl. (1:0, 3:1, 0:3 - 1:0)

Branky: 19. J.Beránek (T. Kasper), 31. M. Daněk, 33. J. Horský (T. Kasper), 34. M. Daněk (J. Beránek), 62. J. Beránek (M. Strejček) – 26., 43. a 60. F. Majvald, 48. A. Jiruška.

Sestava: Vyskočil Š., Cacek – Strejček, J. Beránek, M. Beránek, Štoll, O. Vyskočil, Žaloudek, Jirků, Kasper, Paul, Kružík, Kolář, Jan Horský, Jakub Horský, Škurla, Zápotočný, Daněk.

Ohodnoť článek

Foto SK Jihlava | Zdroj SK Jihlava

Štítky SK Jihlava, florbal, Letohrad, Jan Beránek, Miroslav Daněk, florbalista, Chrudim, Vysoké Mýto, Jan Horský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlavští florbalisté přetlačili Letohrad, o víkendu je čekají další dva domácí zápasy | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.