Počasí dnes12 °C, zítra19 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Jihlavský výběr malé kopané vybojoval proti lídrovi z Prahy bod, prohrál až na penalty

Jihlavská reprezentace v Superlize malého fotbalu už nemá stoprocentní jarní bilanci. Přesto se není za co stydět, ze sobotního zápasu s vedoucím týmem soutěže - Prahou si tým z Vysočiny vybojoval cenný bod. V normální hrací době totiž skončilo střetnutí 3:3, v penaltách byli šťastnější hosté z hlavního města.

Pražský celek dostal do vedení po čtvrt hodině osvědčený kanonýr Tomáš Kounovský, dvě minuty před poločasem srovnal Pavel Benda. Za čtyři minuty druhé půle se pak dvakrát trefil hostující Pavel Mišák. Jenže ve 36. minutě snížil opět Benda a do rozstřelu poslal duel Jaroslav Cech.

V penaltách byli nakonec úspěšnější hosté, i když měli na mále. Když v páté sérii vychytal Novák hostujícho Bialeka, měl mečbol Jihlavy na noze mladíček Ujčík, ale ten branku přestřelil. Hned poté pražský Mařík proměnil a Průchovi Víšek penaltu kryl - 4:5.

„Kluci odehráli super zápas, škoda že jsme nedotáhli některé akce úplně do branky, některé finální přihrávky jsme měli špatné, proto šlo utkání do penalt,“ posteskl si jihlavský gólman David Novák.

Jihlava po třech jarních výhrách poprvé ztratila, přesto na třetí pozici ztrácí na vedoucí Prahu jen pět bodů. Sehrála ovšem o zápas víc. „S jarem vládne neprostá spokojenost. Kdybychom na podzim předváděli to, co teď, myslím, že bojujeme s Prahou o první místo my a ne Most,“ uzavřel Novák.

Jihlava – Praha 3:3 (1:1), na pokutové kopy 4:5

Branky: 28. a 36. Benda, 48. Cech – 31. a 34. Mišák, 15. Kounovský. Rozhodčí: Bártů – Staněk. ČK: 58. Vystrčil (Jihlava).

Jihlava: Daniel Novák – Tomáš Vystrčil, Daniel Kavka, Adam Průcha, Jaroslav Cech, Martin Kelbler, Michal Niederle, Pavel Benda, Ivo Ujčík, Zdeněk Kučera.

Praha: Petr Víšek (Karel Tureček) – Pavel Mišák, Marek Barták, Tomáš Mařík, Adam Kraus, Tomáš Vobořil, Petr Hulinský, Jaroslav Tvrzník, Milan Bialek, Tomáš Kounovský.

Foto Facebook Malá kopaná Jihlava

Štítky Praha, FC Vysočina Jihlava, Pavel Benda, David Novák, FK Baník Most, Daniel Novák, Adam Kraus, Zdeněk Kučera, Petr Hulinský, Karel Tureček

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihlavský výběr malé kopané vybojoval proti lídrovi z Prahy bod, prohrál až na penalty | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.