Počasí dnes6 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Juniorka Vysočiny Gladiators je druhá nejlepší v republice. Ve finále podlehla pražským Black Panthers

Dlouho to vypadalo na tzv. perfektní sezónu, nakonec však letošní spanilá jízda juniorského týmu amerického fotbalu Vysočina Gladiators skončila ve finálovém utkání porážkou. Nad jejich síly byl tým Prague Black Panthers, který v Junior Bowlu vyhrál poměrem 29:6 a obhájil loňské prvenství.

Mladíci z Vysočiny bez ztráty kytičky ovládli základní část skupiny východ, do finálového zápasu přesto nevstupovali v roli favorita. Pražští Black Panthers si totiž počínali neméně suverénně, navíc byli držiteli loňského juniorského titulu. 

Začátek sobotního zápasu byl docela opatrný, oba týmy se v horším počasí snažily posouvat spíše po zemi. Obě obrany ale dominovaly, proto první body se na ukazateli skóre ukázaly až ve druhé čtvrtině. Zasloužil se o ně Mandík, který zachytil pas od Riedela. Do poločasu odpověděl touchdownovým během quarterback Málek, avšak dvoubodová konverze pak už nevyšla. Do kabin tak šli se čtyřbodovou výhodou (10:6) domácí Panteři, když Mandík proměnil field goal.

O tom, že letošní Junior Bowl připadne Pražanům, rozhodla třetí čtvrtina. Gladiátorům se zranil tvůrce hry Málek a od té chvíle byla převaha Black Panthers proti personálně zdecimovanému soupeři zřetelná. Svůj povedený kop zopakoval Mandík, další dva body přidala obrana díky safety. Dvěma kratšími běhy do end zóny potom zkompletovali skóre na konečných 29:6 Bezecný a Stejskal.

 „Bohužel na nám na začátku druhé půlky zranil quarterback a zranění jsme lepili jedno přes druhé,“ uvedl po zápase trenér gladiátorské juniorky Jiří Brychta, který ale svému týmu vysekl velkou poklonu. „Jsem na kluky hrdý, nechali na hřišti všechno,“ je i přes porážku spokojen.

Foto Facebook / Vysočina Gladiators

Štítky Vysočina Gladiators, americký fotbal, Junior Bowl, Kraj Vysočina, Prague Panthers, finále

Juniorka Vysočiny Gladiators je druhá nejlepší v republice. Ve finále podlehla pražským Black Panthers | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.