Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jihlavští hokejbalisté hráli letos naposledy doma, brněnské Bulldogs porazili na nájezdy

Poslední domácí zápas v tomto kalendářním roce odehráli jihlavští hokejbalisté proti Brnu. Jihomoravské derby nakonec musely rozhodnout až samostatné nájezdy, ve kterých byli úspěšnější hráči z Vysočiny, který si připsali výhru 4:3.

Rozjeté Brno jelo do Jihlavy s jasným cílem, a to zvítězit. Jihlava to ale po týdenní pauze měla těžké. Stav utkání byl vyrovnaný, jak Jihlava, tak Brno se tlačilo do střeleckých pozic, ale oba gólmani byli připraveni. Nejbezpečnějšími hráči Jihlavy byli Danko a Střecha, což se potvrdilo hned v 9. minutě, kdy to tito dva špílmachři sehráli. Za pár minut později, dostalo Brno dvounásobnou přesilovou hru. Nejdříve byl vyloučen Harasim za hákování a minutu na to Jiskra za pozdní dohrání. Buldoci tak měli minutovou přesilovku 5 na 3, ve které hned s domácímisrovnali krok.

Druhá třetina patřila ze začátku Brnu, jenž Jihlavu lehce zatlačilo. V půlce prostřední patnáctiminutovky, ale přišla jediná brněnská chyba. Brněnský Jandourek se nechal vyloučit na dvě minuty, sehraná přesilovka vyšla domácím náramně. Vávrů nahrával na Střechu, který střílel. Balón se šťastně odrazil na Dankovu hůl, a ten míček jenom do branky doklepl. Jihlava tak zase byla ve vedení. Nepoučitelní hokejbalisté z Vysočiny opět poskytli hostům přesilovku 5 na 3, jenž rázem skončila gólem, trefil se Jelínek. Za minutu ukázal skvělé sólo Střecha, který proběhl celé hřiště a zakončil bekhendovým blafákem. Brno stačilo ještě na poslední chvíli vyrovnat do konce druhé třetiny, Šmarda přeloboval jihlavského beka a Šíp neměl problém umístit balón za Humlíčkova záda.

V poslední části zápasu se hra přelévala ze strany na stranu a oba mančafty se zkoušely tlačit dopředu. Veškeré střely ale zastavili oba maskovaní muži, čímž dospěl zápas do prodloužení. To proběhlo tři proti třem, protože proběhlo současné vyloučení. Tato situace hrála do karet Jihlavě, ale Danko se Střechou se neprosadili, proto se muselo jít do nájezdů. Po třech sériích bylo rozhodnuto, v první překonali brankáře Javorka a za Brno Fišar. Druhá byla z pohledu obou mužstev neúspěšná a ve třetí celý zápas rozhodl Danko. Buldoci tak prohráli podruhé v samostatných nájezdech.

SK Jihlava – HBK Bulldogs Brno 4:3 sn. (1:1, 2:2, 0:0)

Branky a nahrávky: 9. Danko (Střecha), 24. Danko (Střecha, Vávrů), 27. Střecha, rozhodující nájezd Danko – 12. Klíma (Emmer), 26. Jelínek (Šmarda, Cabák), 29. Šíp (Šmarda).

Rozhodčí: Havel, Volkán. Vyloučení: 7:4. Využití: 1:2. V oslabení: 1:0. Střely na branku: 27:39. Diváci: 70.

Jihlava: Humlíček (Bártů) – Vávrů, Vala, Zbořil, Jiskra, Harasim, Mareš – Herman H., Danko, Střecha – Růžička, Javorka, Herman T. – Koudelka, Zeman, Král.

Brno: Sterenčák (Kučera) – Jandourek, Broulík, Nazad, Zbranek, Cabák, Hána – Fišar, Emmer, Šmarda – Baláž, Klíma, Jelínek – Vysloužil, Šíp, Zapletal – Smrž.

Foto SK Jihlava | Zdroj hokejbal.cz

Štítky SK Jihlava, hokejbal, první liga, hokejbalista, HC Kometa Brno, HC Dukla Jihlava, Yale Bulldogs, Kraj Vysočina, Javorka, Bulldogs Brno

Jihlavští hokejbalisté hráli letos naposledy doma, brněnské Bulldogs porazili na nájezdy | Ostatní sporty | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.