Počasí dnes19 °C, zítra17 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

Nemáme se za co stydět, říká jednatel Dukly Jihlava Bedřich Ščerban

Sezona 2014/2015 pro Duklu Jihlava skončila, stejně jako před rokem, v semifinále. Nad její síly byli tentokrát Piráti z Chomutova, kterým podlehla 1:4 na zápasy. Vedení klubu je s výkony týmu ve vyřazovacích bojích spokojeno, i když sen o rozšířené baráži o extraligu nebyl naplněn.

V letošním play-off odehrála Dukla Jihlava dvanáct zápasů, její cesta za vysněnou baráží skončila v semifinále. A předvedla více než sympatické výkony. Hlavně na čtvrtfinálovou sérii s Kladnem se bude ještě dlouho vzpomínat. Souboj dvou ambiciózních celků s bohatou historií rozhodl až sedmý zápas. „Je možná škoda, že jsme se s ním (Kladnem) potkali už ve čtvrtfinále. Oba celky byly kvalitní, už ve čtvrtfinále bylo jasné, že jeden z nich musí vypadnout. Během těch bojů se ukázalo, co jsme předpokládali, že to budou atraktivní duely, divácky velmi zajímavé a že to bude dlouhá série,“ říká Bedřich Ščerban na adresu prvního kola vyřazovacích bojů.

„Kladno, jako ještě loni extraligový tým, mělo ty nejvyšší ambice, na poslední chvíli hodně posilovalo. Měli tam zajímavá jména, zkušené kluky. Šlo o souboj zkušených hráčů s naším týmem, který byl v průměru mladší. Někteří naši mladí kluci takovou atmosféru play-off s takovou kulisou zažili poprvé,“ připomíná Ščerban skutečnost, že jihlavští hráči mladšího data narození potkávali na ledě zkušené borce ošlehané ledovým vzduchem zámořských kluzišť či stadionů KHL.

Sedmý zápas série s Kladnem. Horácký zimní stadion – slušně zaplněný – očekává bitvu o poslední volnou vstupenku do semifinále. Zkraje druhého dějství se dostávají Rytíři do vedení. Na konci této periody přichází velká chvíle Michala Důrase, který se po řadě týdnů na marodce vrátil do sestavy. Svými dvěma tečemi otáčí skóre. Na návrat na led čekal dlouho, předlouho… „Byl jsem měsíc a půl mimo. Pro mě to bylo nejdelší čekání v kariéře. Nikdy jsem takhle dlouho kvůli zranění nestál. V hledišti to byla muka,“ přiznává zkušený útočník a znovu vzdává hold svým spoluhráčům z týmu. „Musím opakovat, co jsem říkal po sedmém zápase: Děkuju klukům za to, jak odehráli s Kladnem skvělou sérii a dali mi možnost do toho sedmého utkání naskočit. A následně i do semifinále.“

Právě v semifinále narazila Dukla Jihlava na chomutovské Piráty. Tým, který loni na jaře neuhájil příslušnost k tuzemské vybrané hokejové společnosti a v baráži sestoupil do první ligy. A letos chtějí Piráti zpět na výsluní. I když červenožlutí mobilizovali všechny síly, na severočeský tým to nestačilo. Prohráli 1:4 na zápasy. „Chomutov téměř celou sezonu prokazoval, že je největším kandidátem na to, aby postoupil do baráže a rval se zpátky o extraligové místo,“ říká uznale Bedřich Ščerban.

„Nám se přes ně nepodařilo projít do naší vysněné baráže, ale nemáme se za co stydět. Hráčům jsem v kabině hned po zápase poděkoval. Odešli jsme se vztyčenou hlavou. Kluci odvedli dobrý výkon, byli jsme pro Chomutov velice nepříjemným soupeřem,“ doplňuje první muž klubu.„V této fázi sezony nás poznamenala zranění, stejně tak i návraty hráčů do svých oddílů, kdy si je stáhla extraliga. Kádr se nám hodně zúžil. Kluci se na ledě rvali, ale ve fázích, kdy se zápasy lámaly, se ukázala větší zkušenost týmu Chomutova,“ přidává svůj pohled trenér Dukly Petr Vlk. „Chomutov ukázal, že má silný kádr a bude v baráži nepříjemným soupeřem pro ty dva extraligové mančafty,“připojuje Michal Důras.


Hráče Dukly Jihlava teď čeká několikatýdenní volno. Tým se znovu sejde ve druhé polovině dubna. „Na devadesát procent by to mělo být 20. dubna,“ hlásí Petr Vlk datum, kdy by měla odstartovat první fáze letní přípravy na novou sezonu. „Trvat bude deset týdnů,“ dodává.

V současné době začínají jednání o budoucím kádru. Poslední dubnový den totiž některým končí smlouva. „Hráčů, kteří mají smlouvu i po 1. květnu, je deset. Ostatním smlouva končí. Budu s nimi samozřejmě jednat. S trenéry jsme si vytvořili listinu s prioritami. První schůzky už máme za sebou, uvidíme, jak se to bude vyvíjet dál. Je to vždy jednání dvou stran, někdy, pokud je hráč u nás na hostování, i jednání tří stran,“ poodhaluje zákulisí jednání Bedřich Ščerban. Na první „nová“ jména je podle něj ještě brzy. „Je třeba si uvědomit, že v této chvíli se stále hraje, hokejová sezona běží. Očekávám, že největší penzum jednání bude probíhat někdy na konci dubna,“ doplňuje s tím, že realizační tým prvního mužstva Dukly by měl zůstat ve stejném složení jako v právě skončené sezoně. „Trenéři mají smlouvu ještě na rok, takže zůstávají. Smlouva končila Viktoru Ujčíkovi. S ním jsem mluvil, nabídku má. Pevně věřím, že zůstane. Zatím nic nenasvědčuje tomu, že by měl odejít,“ uzavírá Bedřich Ščerban.

Zdroj: www.dukla.cz

Foto: Karel Švec

Štítky hokej, Jihlava, Dukla, HC Dukla Jihlava, Piráti Chomutov, Bedřich Ščerban, baráž, semifinále, Rytíři Kladno, Petr Vlk, Kontinentální hokejová liga, Michal Důras

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nemáme se za co stydět, říká jednatel Dukly Jihlava Bedřich Ščerban | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.