Počasí dnes14 °C, zítra15 °C
Pondělí 21. října 2024  |  Svátek má Brigita
Bez reklam

Ze severu Čech odjedou s prázdnou. Dukla Jihlava padla v Litvínově po výsledku 4:1

Dukla Jihlava nedokázala navázat na tři body proti Karlovým Varům a na ledě dalšího severočeského celku - Litvínova prohrála 4:1. Ještě po dvou třetinách byl stav nerozhodný, ale třetí třetina patřila Chemikům. Po výhře Varů nad Slavií se zvýšil bodový deficit na příčku zajišťující extraligu na čtyři body.

Zápas ze začátku nabídl poklidnější tempo, první vážnější situace se udála až na začátku její druhé poloviny. Tehdy neposedný puk zkrotil jihlavský Škarek až nadvakrát. Další nebezpečný závar před brankou hostí odstartovala Frolova střela, ale Jihlava nejen odolala, ale i sama zahrozila Divišem, který ale Janusovy betony nepropálil. Lépe se vedlo v 16. minutě, bohužel na druhé straně, Lukáši Válkovi, který se u mantinelu zmocnil kotouče a prudkou ranou z ostrého úhlu překvapil jihlavského gólmana - 1:0. Přesto se šlo do kabin za rovnovážného stavu. Během přesilové hry ve 20. minutě vymyslel Seman krásnou přihrávku na k brankce sjíždějícího Martina Kohouta, který zvedl puk mimo dosah Januse.   

První možnost druhé třetiny si sice připsal jihlavský Kaláb, ale pak domácí spustili kolotoč, ze kterého se hostující obraně musela pořádně točit hlava. Proti Lukešovi před odkrytou brankou dobře zasáhl obránce, na Pavelku a později i Lukeše vyzrál Škarek, další velký závar vyřešila obrana zakázaným uvolněním. Z dalších příležitostí zmiňme opět Lukeše, Trávníčka a poté Pšurného, který v ideální pozici nedokázal zpracovat puk. Jihlava se ke konci druhého dějství prezentovala zajímavou střelou Malce, ale Janus sklapnul betony včas. 

Co se Litvínovu nepodařilo za celý průběh druhé třetiny, povedlo se mu hned na začátku třetí. Ve 43. minutě se v mezikruží dostal ke kotoučí Robin Hanzl a vyslal na Škarka nechytatelný projektil zápěstím - 2:1. Poté ale mladík v brance Jihlavy nechal vyniknout svému umění - počkal si jak na ránu Dudy, tak na efektní kombinace druhé útočné řady domácích. Neodolával však do nekonečna, na konci další pohledné spolupráce byl ve 48. minutě František Lukeš, který měl po přihrávce Hanzla dost prostoru přesné střele - 3:1. Konečnou podobu skóre stanovil Kamil Piroš v 53. minutě, který z trestného střílení poslal puk přesně nad Škarkovo rameno. 

K dalšímu zápasu baráže nastoupí Dukla Jihlava v úterý v Karlových Varech. Zápas začíná v 18 hodin.

HC Verva Litvínov - HC Dukla Jihlava 4:1 (1:1, 0:0, 3:0)

Branky a nahrávky: 16. Válek (Sklenička, Jurčík), 43. Hanzl (Lukeš), 48. Lukeš (Hanzl, Duda), 53. Piroš – 20. Kohout (Seman).

Rozhodčí: Fraňo, Čech – Lhotský, Svoboda.

Diváci: 5389.

Litvínov: Janus – Kubát, Gula, Pavelka, Sklenička, Frolo, Pavlík, Sklenička – Lukeš, Hanzl, Duda – Trávníček, Gerhát, Martynek – Piroš, Pšurný, Hořava – Doležal, Válek, Jurčík.

Jihlava: Škarek – Dobrovolný, Kaláb, Zadražil, Štěbih, Grebenyuk, Bilčík, Šafář – Harkabus, Skořepa, Důras – Diviš, Seman, Kohout – Prokš, Jícha, Kolář – Malec, Anděl, Mrňa.

Tabulka baráže o extraligu po 6. kole:

Pořadí Z S B
1. Litvínov 6 20:14 12
2. Slavia 6 20:16 10
3. Karlovy Vary 6 17:17 8
4. Jihlava 6 12:22 6

 

 

Foto Josef Plechatý, www.hcdukla.cz

Štítky HC Dukla Jihlava, HC Verva Litvínov, Česko, František Lukeš, HC Energie Karlovy Vary, Robin Hanzl, Kamil Piroš, HC Slavia Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ze severu Čech odjedou s prázdnou. Dukla Jihlava padla v Litvínově po výsledku 4:1 | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.