Počasí dnes19 °C, zítra19 °C
Pátek 20. září 2024  |  Svátek má Oleg
Bez reklam

Dukla Jihlava bere v baráži poprvé tři body, s Karlovými Vary vyhrála 2:1

Po nešťastném závěru utkání se Slavií Praha, ze kterého vydolovali jediný bod, si jihlavští hokejisté spravili chuť hned v pátek. Na Horáckém zimním stadionu tentokrát porazili Karlovy Vary 2:1 a poprvé v prolínací soutěži berou plný počet bodů. Dukla je tak stále na dostřel extralize.

Tak, jak to v domácích barážových duelech Dukly bývá, dlouho se na její gól nečekalo. Březina sice ještě těsně minul, ale v 5. minutě Diviš obkroužil branku a ve správnou chvíli našel Filipa Semana, který z první poslal puk nad rameno varského Závorky - 1:0. Krátce poté domácího Jergla Závorka vychytal. Ale i Vary se osmělovaly, rána Gulašiho byla tečována těsně mimo Škarkovu svatyni. Ve 14. minutě bylo srovnáno. Marosz našel od mantinelu pěknou přihrávou před branku si najíždějícího Tomáše Rachůnka, který přehodil Škarkův beton. V poslední minutě třetiny přichystal svým spoluhráčům šance jihlavský Diviš, ale ani Březina, ani Mrňa si kotouč ve slibných pozicích pořádně nezpracovali.

Stejní hráčí, to znamená Mrňa a Březina, se dostali do prvních nebezpečných šancí druhého dějství, ale ani tentokrát nebyli úspěšní. Poté se musel činil Škarek - poradil si jak s pokusem Skuhravého, tak s tvrdou střelou Kůse. Zneškodnil i dvojitou šanci Vrány. Skóre se tak měnilo na druhé straně. Ve 35. minutě podstoupil souboj u mantinelu Jícha, puk od něj převzal Marek Prokš, který si nabruslil do mezikruží a nechytatelně zajistil Dukle vedení 2:1. Do nebezpečného zakončení se poté dostal varský Koblasa, těsně ale minul. Potom se do zakončení tlačil domácí Anděl, na jeho spoluhráče Mrňu si v situaci dva na jednoho počíhal Závorka.  

V úvodu třetí třetiny se do zakončení tlačil Svoboda, Škarek mu prostor ale zatarasil. Na druhé straně to backhandem zkoušel Kolář, ale i Závorka byl nezchybný. Velkou chybu obrany musel vyrážečkou hasit mladík Škarek ve chvíli, kdy na něj ujížděl osamocený Huna. Potom o sobě dal dvakrát vědět rychlý Marosz, Škarek ale držel dál Duklu nad vodou. Vzápětí několikrát tečovaná střela Gulašiho mířila těsně mimo jihlavskou branku. V 59. minutě se jihlavští fanoušci radovali potřetí, nicméně zbytečně, protože zásah Diviše byl posouzen jako vysoká hůl. Na tom, že všechny tři body zůstávají na Vysočině, ale ani tento verdikt nemohl nic změnit.

První polovinu baráže zakončí Dukla Jihlava již v neděli na hřišti Litvínova. Doma se pak představí v pátek 15. dubna opět proti Litvínovu. 

HC Dukla Jihlava - HC Energie Karlovy Vary 2:1 (1:1, 1:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 5. Seman (Diviš, Kaláb), 35. Prokš (Jícha) – 14. Rachůnek (Marosz).

Rozhodčí: Horák, Šír – Gebauer, Tošenovjan.

Diváci: 2834.

Jihlava: Škarek – Kaláb, Dobrovolný, Štebih, Zadražil, Bilčík, Grebenyuk, Parýzek – Důras, Skořepa, Jergl – Březina, Seman, Diviš – Kolář, Jícha, Prokš – Mrňa, Anděl, Malec.

Karlovy Vary: Závorka – Sičák, M. Rohan, J. Tomeček, Bičánek, Dvořák, Gulaši, Weinhold – Huna, Skuhravý, Vachovec – V. Tomeček, Kůs, Koblasa – Svoboda, Marosz, Rachůnek – Gorčík, Vrána, T. Rohan.

Tabulka baráže o extraligu po 5. kole:

Pořadí Z S B
1. Slavia 5 19:14 9
2. Litvínov 5 16:13 9
3. Karlovy Vary 5 15:16 6
4. Jihlava 5 11:18 6

 

Foto Tomáš Buksa, www.hcdukla.cz

Štítky HC Dukla Jihlava, HC Energie Karlovy Vary, baráž, HC Slavia Praha, Tomáš Rachůnek, HC Verva Litvínov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dukla Jihlava bere v baráži poprvé tři body, s Karlovými Vary vyhrála 2:1 | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.