Počasí dnes16 °C, zítra12 °C
Pátek 27. září 2024  |  Svátek má Jonáš
Bez reklam

Dukla Jihlava nevládla závěr, ze zápasu se Slavií tak bere jen bod

Jihlavští hokejisté Slavii víkendovou prohru neoplatili. Ke třem bodům měli sice blízko, ale nezvládnutým závěrem si z úterního utkání odnáší pouze bod jediný za prohru 4:5 po samostatných nájezdech. Po první třetině baráže začínají Dukle soupeři trochu unikat, na nejbližšího protivníka ztrácí celek z Vysočiny tři body.

Podobně jako s Litvínovem vstoupila Dukla do zápasu svižně a netrvalo dlouho, aby rozvlnila síť za slávistou Hylákem. Při hře čtyři na čtyři v 5. minutě narýsoval Důras přihrávku na Harkabuse a jeho střelu tečoval Josef Skořepa mimo dosah hostujícího gólmana. O chvíli později prověřil Hyláka prudkou střelou Kolář. Prapor Slavie začal zvedat Robinson. Jeho střelu z otočky ještě těsně tečoval mimo Markovič, ale o chvíli později mu už byl uznán gól. Pravda, trochu diskutabilní, protože puk prošel nadzvednutou brankou. Do kabin se tak šlo za stavu 1:1.

Ten samý Kanaďan byl i u první vážnější akce druhé třetiny. V úniku dva na jednoho dostal puk od Markoviče a Škarek tak tak uhájil jihlavskou branku. A tak udeřilo na druhé straně - ke střele z mezikruží se ve 26. minutě dostal Jan Kolář a vyšla mu náramně - 2:1. Radost Jihlavských vydržela pouze minutu, Karel Drahorád vystřelil od modré a přes skrumáž těl propadl kotouč za Škarkova záda. Ale hned za necelé dvě minuty byla na koni domácí Dukla, Melenovský našel Grebenyuka, který nepříliš prudkou střelou překvapil Hyláka. Vyrovnat mohl Markovič, ale ve vyložené šanci jihlavskou branku úplně minul. Přesto se do kabin šlo za vyrovnaného stavu, 15 sekund před sirénou Milan Mikulík přijal nahrávku od Šafránka a z ideální pozice prostřelil Škarka potřetí.

Ve třetí třetině se šance střídaly na obou stranách. Nejprve Kolář zblízka nepropálil Hyláka, Robinsona vychytal Škarek, poté domácí Skořepa těsně minul slávistickou branku. Přesto šla Dukla v 55. počtvrté do vedení, do útočného pásma pronikl Mrňa, předal puk Josefu Skořepovi, který měl dost času si ho připravit a přesně zacílit do šibenice - 4:3. Jenže Dukla po druhé nezvládla závěr ani třetí třetiny. Během power play napřáhl od modré Hraško a těsně před Škarkem šikovně tečoval Henri Tuominen.   

Prodloužení branku nepřineslo, a tak o osuduu zápasu rozhodly nájezdy. Ve druhé sérii uspěl slávista Čermák, na něho ale navázal jihlavský Skořepa. Poslední slovo ale patřilo hostujícímu Šafránkovi, který povedeným blafákem přisoudil druhý bod Slavii.

HC Dukla Jihlava - HC Slavia Praha 4:5 po sam. nájezdech (1:1, 2:2, 1:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 6. Skořepa (Harkabus, Důras), 26. Kolář (Malec), 29. Grebenyuk (Kolář, Melenovský), 55. Seman (Mrňa, Štebih) – 14. Robinson (Markovič, Vas), 27. Drahorád (Mikulík, Hraško), 40. Mikulík (Šafránek), 60. Tuominen (Hraško, Robinson), rozh. náj. Šafránek.

Rozhodčí: Hrubý, Pešina – Pešek, Zavřel.

Diváci: 2493.

Jihlava: Škarek – Kaláb, Dobrovolný, Štebih, Zadražil, Bilčík, Grebenyuk – Důras, Skořepa, Harkabus – Beránek, Seman, Diviš – Kolář, Melenovský, Jícha – Kohout, Malec, Mrňa. 

Slavia: Hylák – Knot, Andrlík, Pavlin, M. Hruška, Růžička, Hraško, Drahorád – D. Hruška, Šafránek, Mikulík – Markovič, Vas, Robinson – Andres, Tuominen, Ondráček – Čermák, Kašpařík, Bahenský.

Foto www.hc-slavia.cz

Štítky HC Dukla Jihlava, HC Slavia Praha, Jan Kolář, Josef Skořepa, Kraj Vysočina, Milan Mikulík, Henri Tuominen, HC Verva Litvínov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dukla Jihlava nevládla závěr, ze zápasu se Slavií tak bere jen bod | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.