Počasí dnes12 °C, zítra10 °C
Sobota 28. září 2024  |  Svátek má Václav
Bez reklam

Po Semanově úspěšném nájezdu bere Dukla první dva barážové body, Litvínov udolala 2:1

První dva barážové body si na svoje konto připisuje jihlavská Dukla. V napínavém souboji proti Litvínovu rychle vedla, poté přežila těžké chvíle a nakonec slavila vítězství 2:1 po samostatných nájezdech.

Zatímco v minulém zápase v Karlových Varech Dukla rychle inkasovala, dneska tomu bylo naopak. Už ve 2. minutě Kolář předal puk Richardovi Divišovi, který prudkou střelou po ledě otevřel skóre - 1:0. Následovala série šancí hostí, Škarek se ale překonával, neuspěl proti němu Pavelka, Martynek ani Lukeš. Vzápětí domácí Jícha z bezprostřední blízkosti Petráska v brance Litvínova nepřekonal. Poté měl spoustu práce Škarek, ale Martynkovu střelu nakonec dokázal zkrotit. 

Po poměrně vyrovnané první třetině Litvínov ve druhé výrazně přidal. Z mezikruží pohotově pálil Duda, do dobré šanci si od mantinelu sjel i Válek. Škarkovo kouzlo nakonec odčaroval ve 33. minutě obránce Jiří Gula. Po Reichelově přihrávce měl dost času zamířit a trefil se přesně nad Škarkovo rameno. Litvínov kontroloval hru a domácí do velkých šancí nepouštěl. Za zmínku stojí jedině únik tři na jednoho, ten ale zhatila nepřesná přihrávka.

K první příležitosti třetího dějství se dostal litvínovský Hanzl, ale Dukle se, narozdíl od třetiny druhé, podařilo srovnat hru i počet zajímavých situací před brankou soupeře. Ke gólu nebyli daleko Skořepa a Melenovský, pokaždé jim ale k úspěchu kousek scházel. Nebezpečí musel Petrásek řešit i při dorážce Harkabuse. Poslední větší šanci základní hrací doby si připsal Lukeš, ale ani jeho střela mezi tři tyče nevešla.

V pětiminutovém prodloužení se do největší příležitosti nachomýtl Duda, ale jeho teč pouze orazítkovala spojnici Škarkovy branky. V následných nájezdech uspěl Seman a na druhé straně Lukeš, zápas a první dva barážové body pro Duklu rozhodl opět Filip Seman.

HC Dukla Jihlava - HC Verva Litvínov 2:1 po sam. nájezdech (1:0, 0:1, 0:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 2. Diviš (Kolář), rozh. náj. Seman – 33. Gula (Reichel, Havlíček).

Rozhodčí: Čech, Mrkva – Bláha, Frodl.

Diváci: 4136.

HC Dukla Jihlava: Škarek (Sáblík) – Kaláb, Dobrovolný, Štebih, Šafář, Bilčík, Grebenyuk, Zadražil – Důras, Skořepa, Jergl – Beránek, Seman, Harkabus – Kolář, Jícha, Diviš – Mrňa, Melenovský, Anděl.

HC VERVA Litvínov: Petrásek (Janus) – Chaloupka, Kubát, Pavlík, Pavelka, Gula, Frolo – Duda, Hanzl, Lukeš – Martynek, Piroš, Trávníček – Reichel, Havlíček, Hořava – Jurčík, Válek, Gerhát – Pšurný.    

Foto www.hcdukla.cz

Štítky HC Verva Litvínov, FK Dukla Praha, Richard Diviš, Jiří Gula, HC Dukla Jihlava, HC Energie Karlovy Vary

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po Semanově úspěšném nájezdu bere Dukla první dva barážové body, Litvínov udolala 2:1 | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.