Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Dukla oznámila výraznou posilu, červenožlutý dres oblékne útočník Michal Poletín

Dukla Jihlava oznamuje výraznou posilu do útoku. Červenožlutý dres bude v nadcházející sezoně oblékat osmadvacetiletý forvard Michal Poletín, který v Tipsport extralize ledního hokeje odehrál přes čtyři stovky zápasů.

Odchovanec slávistického hokeje, který startoval i na MS hráčů do 18 a do 20 let, dal Jihlavě přednost před nabídkami z extraligy. „S Michalem jsme byli celkem rychle dohodnuti na znění smlouvy, pokud by podepsal v Dukle. Zbývalo jediné, aby se rozhodl pro nás. Termín pro konečné slovo byl pátek. Je fajn, že se Michal rozhodl jít k nám, měl i jiné nabídky i z Extraligy. Já ho vítám v Dukle, udělal dobré rozhodnutí,“ hlásí jednatel Bedřich Ščerban s tím, že smlouva je podepsána na dva roky.

Michal Poletín se narodil 9. června 1991 v Praze a v mládežnických kategoriích oblékal dres Slavie Praha. V sešívaném trikotu podával výborné výkony a stal se pevnou součástí národních týmů, kterými prošel od kategorie U-16 až do juniorů. Na mistrovství světa hráčů do 18 let v roce 2009 byl dokonce kapitánem české reprezentace, o rok později hrál i na juniorském mistrovství světa. Tou dobou už měl zkušenosti se seniorským hokejem, když v dresu Havlíčkova Brodu odehrál 14 utkání.

V sezoně 2010/2011 dostal jakožto devatenáctiletý hokejista první výraznou šanci v extralize, za Slavii nastoupil k 39 zápasům včetně play-off a posbíral 9 bodů (5+4). O rok později si za Pražany také zahrál, ale výrazně více prostoru dostával v prvoligovém Berouně. Ročník nato se role prohodily, za Pražany odehrál prakticky celou sezonu a napevno se usídlil ve slávistickém kádru.

Ročník 2013/2014 odehrál kompletně za Slavii. V další sezoně sice Michal Poletín nastřádal v TELH 12 přesných tref, ale týmu se sezona vůbec nepovedla a slávistická hokejová obec se musela rozloučit s nejvyšší soutěží. Po sestupu zamířil šikovný křídelník do Plzně, kde se radoval – podobně jako v roce 2013 ve Slavii – z extraligového bronzu.

Následně zamířil do Chomutova, kde během sezon 2016/2017 a 2017/2018 nastoupil do 127 utkání, ve kterých zaznamenal slušných 51 bodů. Loni začal sezonu ve Zlíně, za který hrál ve 28 zápasech. Poté přešel do Vítkovic, ve kterých přidal další třicítku zápasů. Michal Poletín má celkem v kariéře odehráno 369 extraligových zápasů (109 bodů; 66+43), dalších 74 utkání přidal v play-off TELH (6+4).

Foto piratichomutov.cz | Zdroj HC Dukla Jihlava

Štítky Michal Poletín, Dukla Jihlava, HC Dukla Jihlava, hokej, HC Slavia Praha, Extraliga ledního hokeje, Mistrovství světa v ledním hokeji, Bedřich Ščerban, HC Vítkovice Ridera, HC Škoda Plzeň, PSG Zlín

Dukla oznámila výraznou posilu, červenožlutý dres oblékne útočník Michal Poletín | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.