Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

V prvním barážovém utkání Dukla neuspěla, Karlovým Varům podlehla 3:6

Prolínací soutěž o účast v extralize zahájila Dukla Jihlava prohrou v Karlových Varech poměrem 3:6. Přestože se dokázala oklepat z drtivého úvodu v podání domácích, dva slepené góly ze začátku třetiny jí srazily vaz. Šanci napravit si reputaci bude moct v pátek, kdy na Horáckém zimním stadionu přivítá Litvínov.

Karlovy Vary vletěly na Duklu s naprosto drtivým úvodem. Hned ve 2. minutě se Rachůnek obtočil okolo Škarkovy branky a naservíroval puk Jakubovi Svobodovi, který se protlačil přes obránce a pokusem po zemi otevřel skóre. O další minutu bylo vedení Varů dvojnásobné - z rohu si Václav Skuhravý poměrně jednoduše vybruslil do výhodného úhlu a skrytou střelou trefil přesně horní roh jihlavské branky.

Po šanci Důrase a Skořepy, kteří v úniku dva na jednoho vlastně ani nezakončili, přišla třetí branka domácích. Martin Bartek si v 9. minutě od zadního mantinelu vybruslil na vrchol kruhu a kotouč z jeho hole propadl přes skrumáž clonících hráču až do sítě - 3:0. Ani ne minutu poté Jihlava snížila, chybu v rozehrávce Varských potrestal Jan Kolář, který mezi kruhy krátce zamíchal a vymetl šibenici Závorkovy branky.

Hned na začátku druhého dějství zahrozili domácí, ale v úniku dva jednoho ale Barteka vychytal Škarek. Dukla měla možnost ve vlastním oslabení, Jerglovu střelu tečoval domácí obránce a Závorka měl co dělat, aby nebezpečí zažehnal. Na další změnu průběžného stavu si diváci museli počkat až do 40. minuty, kdy se ve hře čtyři na čtyři pěknou fintou zbavil obránce opět Jan Kolář a procedil koutouč skrz Závorkovy betony. Góle "do šatny" vykřesal hostům naději do třetí třetiny.

Ta byla ale brzy rozmetena. Ve 42. minutě našel Rohan od levého matinelu k brance sjíždějícího Marcela Haščáka, který lahůdkovou přihrávku bezpečně usměrnil do odkryté jihlavské klece. Definitivu karlovarskému vítězství dal o minutu později Jakub Svoboda, který snadno pronikl do útočného pásma přímo před Škarka a střelou na vzdálenější tyč upravil na 5:2. Chvíli poté, co domácí Bičánek napálil břevno, pěknou akci Varů zakončoval přesně k tyči Tomáš Dvořák - 6:2. Z podobné pozice dal v 58. minutě poslední branku zápasu jihlavský Pavel Mrňa, který využil pěknou pobídku od Grebenyuka.     

HC Energie Karlovy Vary - HC Dukla Jihlava 6:3 (3:1, 0:1, 3:1)

Branky a nahrávky: 2. Svoboda (Rachůnek, Kůs), 3. Skuhravý (J. Tomeček), 9. Bartek (Skuhravý, Vachovec), 42. Haščák (T. Rohan, Huna), 43. Svoboda (Sičák, Rachůnek), 56. Dvořák (Koblasa, V. Tomeček) – 10. Kolář, 40. Kolář (Diviš), 58. Mrňa (Anděl, Grebenyuk).

Rozhodčí: Fraňo, Lacina – Jelínek, Pešek.

Diváci: 3047.

Karlovy Vary: Závorka – M. Rohan, Sičák, Bičánek, J. Tomeček, Dvořák, Redlihs, Weinhold – Vachovec, Skuhravý, Bartek – Rachůnek, Kůs, Svoboda – T. Rohan, Haščák, Huna – Koblasa, Vrána, V. Tomeček.

Jihlava: Škarek – Dobrovolný, Kaláb, Štebih, Bilčík, Parýzek, Grebeňuk, Zadražil – Jergl, Skořepa, Důras – Anděl, Seman, Březina – Diviš, Melenovský, Kolář – Mrňa, Jícha, Prokš.

Foto www.hokejkv.cz

Štítky HC Energie Karlovy Vary, FK Dukla Praha, HC Dukla Jihlava, Jakub Svoboda, Jan Kolář, HC Verva Litvínov, Václav Skuhravý, Martin Bartek, Marcel Haščák, Tomáš Dvořák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V prvním barážovém utkání Dukla neuspěla, Karlovým Varům podlehla 3:6 | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.