Počasí dnes16 °C, zítra12 °C
Pátek 27. září 2024  |  Svátek má Jonáš
Bez reklam

Škarek vychytal všechny ústecké střely a po výhře 3:0 má Dukla blízko do baráže

Důležité třetí vítězství v sérii si domů na Vysočinu vezou hokejisté jihlavské Dukly. Ve čtvrtém utkání semifinálové série totiž vyhráli na ledě Ústí nad Labem výsledkem 3:0. Nyní mají rovnou tři mečboly na ukončení série, první možnost se naskýtá v pondělí na Horáckém zimním stadionu.

Hned v první minutě zahrozili hosté, ve vyložené šanci se objevil Důras, ale ústecký Volke ho vychytal. Na druhé straně poslal svůj pozdrav na Škarka Tenkrát, navázal na něj Kloz, ale jihlavský mladík skryl puk ve výstroji. Velkou šanci měl oslabení jihlavský Skořepa, ale blafákem Volkeho nepřelstil. Ve velké šanci ale selhali, i domácí po Roubíkově pasu zakončoval Tůma, Škarek skvěle zasáhl. Ten se vytáhl i při možnosti Melky. V poslední vteřině první třetiny měl příležitost Diviš, ale i jemu akci překazil, i přes ztrátu brankářské masky, Volke.

První nebezpečí druhé třetiny způsobil aktivní Melka, ale svoji ránu ale opřel jen do břevna jihlavské klece. To Jihlavští mířili ve 26. přesněji - Důras vystřelil a odražený puk pohotově doklepl Aleš Jergl. Vzápětí mohl zvýšit Seman, ale trefil pouze Volkeho rameno. Pak měli šance domácí, nejprve Škarek zastavil střely Roubíka a Kloze, poté ve vyložené šanci vychytal i Melku. Trest na sebe nenechal dlouho čekat. Na konci rychlé předávky kotouče v podání Dukly byl Josef Skořepa, který si vyjel do vhodného úhlu a přesně zakončil - 0:2. V obrovské šanci se pak proti Tůmovi zaskvěl znovu Škarek. 

Třetí dějství začalo pro Duklu zvesela. V přesilové hře ve 44. minutě posunul Kolář na Mihu Štěbiha, jehož pumelice se zastavil až o ústeckou síť - 0:2. Jihlavský brankář pokračoval ve svém galapředstavení i ve třetím dějství. Puk se po nepřesné střele od zadního mantinelu odrazil k Roubíkovi, ale ani on neodčaroval Škarkovu magii. V další šanci se objevil Melka, opět byl Škarek jistý. Ústí se chytalo stébla, další velkou šanci promarnil Tůma a aby jihlavský mladík korunoval mimořádně povedený večer, počíhal si i na trestné střílení Merty.

HC Slovan Ústí nad Labem - HC Dukla Jihlava 0:3 (0:0, 0:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 26. Jergl (Důras, Dobrovolný), 35. Skořepa (Důras, Jergl), 45. Štěbih (Kolář, Diviš). 

Rozhodčí: Svoboda, Pražák - Rozlílek, Kokrment.

Diváci: 4657.

Ústí: Volke – Pohl, Brož, Vágner, Holomek, Chalupa – Tůma, Roubík, Kloz – Tenkrát, Melka, Kuchler – Čurda, Merta, Gengel – Křivohlávek, Macek.

Jihlava: Škarek – Dobrovolný, Kaláb, Šafář, Štebih, Grebenyuk, Parýzek, Bilčík – Jergl, Skořepa, Důras – Harkabus, Diviš, Beránek – Seman, Melenovský, Jan Kolář – Mrňa, Anděl, Březina.

Stav série: 1:3.

 

Foto www.hcdukla.cz

Štítky HC Dukla Jihlava, HC Slovan Ústí nad Labem, Josef Skořepa, Kraj Vysočina, Jan Kolář, Melk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Škarek vychytal všechny ústecké střely a po výhře 3:0 má Dukla blízko do baráže | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.