Počasí dnes16 °C, zítra12 °C
Pátek 27. září 2024  |  Svátek má Jonáš
Bez reklam

Další dramatickou bitvu rozhodlo prodloužení, po Důrasově trefě se Dukla raduje z druhé výhry

Ani druhý zápas semifinálové série mezi Duklou Jihlava a Ústím nad Labem šedesát minut nerozhodlo. Více štěstí v prodloužení dnes měl tým z Vysočiny, který díky Důrasově gólu vyhrál výsledkem 5:4. Jihlava vede v sérii 2:0 a má dobře nakročeno do baráže o extraligu. Další zápas se hraje na severu Čech v pátek v 18 hodin.

Dukla Jihlava vstoupila do utkání s velkým elánem a hned ve 3. minutě se ujala vedení. V přesilové hře zachránil puk na modré Štěbih a vyslal na Volkeho nahození, které se od tyčky odrazilo k Aleši Jerglovi, který pohotově rozvlnil síť - 1:0. Série vyloučení potom jihlavský tlak otupila a hrál se vyrovnaný hokej. Jako první z hostí zahrozil Melka, ale Škarkovy betony sklaply včas. Mladík v brance domácích ale už nic neudělal se situací v 15. minutě, během které Ústečtí krásně vyšachovali defenzívu Jihlavy a Jan Pohl tváří v tvář brankáři nezaváhal. Dukla se připomněla opakovanými dorážkami Skořepy, ale Volke situaci ustál, podobně jako při střele Jergla. Z další šance v 19. minutě už Dukla udeřila - Dobrovolný nahazoval před branku, následně byl ztlumen přímo před Davida Březinu, který v pádu upravil na 2:1. Hned zvýšit mohl Jergl, ale podobně jako Tůma na druhé straně už se skórem nepohnul.

Hned první střela na branku druhé třetiny skončila gólem. To od modré nahazoval Jaroslav Roubík a Škarek přes houštinu těl nic neviděl - 2:2. Za Jihlavu mohl odpovědět Zadražil, v situaci tři na jednoho zakončoval backhandem, ovšem Volke si poradil. Nebezpečí ale hrozilo i na druhé straně - Tůma ještě těsně minul, ale po Roubíkově nepřesném pokusu z 28. minuty si na kotouč u tyčky počkal Jan Kloz a hosté poprvé vedli. Harkabus poté našel Volkeho lapačku, úspěšnější ale byli Jihlavští ve 32. minutě. Ve dvojnásobně přesilovce vypálil Štebih a na dorážku si ve správném prostoru počkal Josef Skořepa a vyrovnal. Vzápětí měl na hokejce další branku Jergl, ale odkrytou svatyni netrefil. Do přestávky ještě ústecký Bernad dvakrát vyzkoušel Škarkovu pozornost, ten se zahanbit nenechal.

Hned po 23 sekundách třetí periody se domácí dostali do vedení 4:3. Důras naservíroval puk Aleši Jerglovi a ten zblízka přehodil Volkeho beton. Netrvalo dlouho a bylo opět srovnáno. Při přesilovce čtyři na tři opět úřadovala první ústecká lajna, konkrétně Roubík přesným pasem našel Kloze a ten nedal Škarkovi šanci. Poté pálil Harkabus, Volke byl připraven. Po chvilce bylo nařízeno diskutabilní trestné střílení ve prospěch hostů po domnělém faulu Jergla. Škarek však Tůmovi zmenšil střelecký úhel a nedovolil mu proměnit. Stejný hráč o několik minut později nastřelil tyč jihlavské branky. Přestože bylo do konce normální hrací doby ještě několik vyloučení, vážnější šance z nich nevyplynuly a rozhodnout muselo prodloužení.   

Do něho vstoupilo v početní převaze Ústí, dvakrát měl na hokejce rozhodnutí Roubík, ale tyto chvilky pařily Škarkovi. A když se v 67. rozjel do útočného pásma rozjel Štebih, bylo rozhodnuto. Puk od něj převzal Důras a i když se mu klička nepovedla, nakonec černý nesmysl doklouzal za brankovou čáru, čímž se odšpuntovala veliká radost domácích fanoušků.

HC Dukla Jihlava - HC Slovan Ústí nad Labem 5:4 po prodl. (2:1, 1:2, 1:1 - 1:0)

Branky a nahrávky: 3. Jergl (Štebih, Důras), 19. Březina (Seman, Dobrovolný), 32. Skořepa (Štebih, Kaláb), 41. Jergl (Důras, Skořepa), 68. Důras (Štebih) – 15. Pohl (Kloz, Roubík), 21. Roubík (Tůma, Kloz), 28. Kloz (Roubík, Tůma), 43. Kloz (Tůma, Roubík). 

Rozhodčí: Přikryl, Trombík – Reich, Měkýš.

Diváci: 3241.

Jihlava: Škarek – Grebenyuk, Štebih, Dobrovolný, Kaláb, Zadražil, Bilčík, Parýzek – Jergl, Skořepa, Důras – Beránek, Diviš, Kolář – Harkabus, Seman, Kohout – Anděl, Melenovský, Březina.

Ústí: Volke – Bernad, Pohl, Vágner, Brož, Smetana, Holomek – Kloz, Roubík, Tůma – Kuchler, Melka, Tenkrát – Merta, Gengel, Čurda - Křivohlávek.

Stav série: 2:0.

Foto www.hcusti.cz

Štítky FC Vysočina Jihlava, FK Dukla Praha, Jaroslav Roubík, HC Dukla Jihlava, FK Ústí nad Labem, Josef Skořepa, Česko, Jan Pohl, David Březina, HC Slovan Ústí nad Labem

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Další dramatickou bitvu rozhodlo prodloužení, po Důrasově trefě se Dukla raduje z druhé výhry | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.