Počasí dnes18 °C, zítra19 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Dukla Jihlava využila hned první mečbol a postupuje do semifinále 1. ligy!

Během pěti zápasů dokázali hokejisté jihlavské Dukly postoupit do semifinále první ligy. V pondělním utkání proti Havířovu sice tým z Vysočiny prohrával, ale pěti brankami duel otočil a po výsledku 5:2 navlékl čtvrtý, poslední korálek na čtvrtfinálovou šňůru. O soupeři Jihlavy pro další část play-off ještě není rozhodnuto.

Úvod první třetiny se nesl ve znamení velkého tlaku domácí Dukly. Prvně Mrňa marně hledal spoluhráče před brankou, poté dvakrát vychytal Jergla hostující Laco. A když byl ve velké šanci faulován Seman, rýsovala se možnost otevřít skóre behem přesilové hry. To se stalo, bohužel ale na opačné straně. Jihlavští nechali v 7. minutě otevřená zadní vrátka a Korímově přihrávce se sám před Škarkem zjevil Zdeněk Okál, který zakončil precizně - 0:1.

Radost Havířovských netrvala dlouho, při další přesilovce v 10. minutě nabil Skořepa Mihovi Štebihovi a ten propálil vše, co stálo puku v cestě. Do konce třetiny ale byli nebezpečnější hosté - dvakrát nebezpečně pálil Krisl, pokaždé ho vychytal domácí Škarek. Při něm zároveň stálo štěstí, když Gřešův pokus zastavila až tyč.

Zvuk nastřelené tyčky zněl i na druhé straně po Bilčíkově ráně na začátku druhého dějství. Poté opět vynikl Škarek, ztroskotal na něm Okál i Korím. Ale ani havířovský Laco se nenechal zahanbit, zneškodnil příležitost Kolářovi a hned potom Melenovskému. Těsně před polovinou zápasu konečně udeřilo. Během přesilové hry vyslal puk po ledě Diviš a za záda Laca jej šikovně usměrnil Jan Kolář - 2:1. 

Na začátku třetí třetiny Anděl v přečíslení oslovil Mrňu, ten ale střílel těsně mimo havířovskou klec. Branku, která utkání zlomila ve prospěch domácích, vstřelil ve 43. minutě opět Miha Štebih, kterému přihrával Diviš. Laco poté betonem vychytal Skořepovu jemnou teč, ale ve 48. minutě ani jeho snaha nestačila - během další přesilovky pálil Kohout a Tomáš Harkabus bezvadně změnil dráhu kotouče a upravil na 4:1.

Potom měli šanci i hosté, ale Korímova střela neletěla mezi tři tyče. Jakékoli myšlenky hostů na prodloužení série utnul v 52. Filip Seman, který objel branku a zamířil do černého. Labutí píseň pro Havířov představovala kombinace Szetefka a zakončujícího Jana Hudečka, který upravil na konečných 5:2. Hosté se ještě do pár šancí dostali, ale pomohli jen Škarkovi vylepšit statistiky.  

HC Dukla Jihlava - AZ Havířov 5:2 (1:1, 1:0, 3:1)

Branky a nahrávky: 10. Štebih (Skořepa, Jergl), 30. Kolář (Diviš), 43. Štebih (Diviš, Mrňa), 48. Harkabus (Kohout, Seman), 52. Seman (Harkabus, Kohout) – 7. Okál (Korím, Kanko), 53. Hudeček (Sztefek, Graca).

Rozhodčí: Bejček, Doležal – Měkýš, Reich.

Diváci: 2497.

Jihlava: Škarek – Grebenyuk, Štebih, Dobrovolný, Kaláb, Zadražil, Bilčík, Parýzek – Jergl, Skořepa, Důras – Beránek, Melenovský, Kolář – Harkabus, Seman, Kohout – Diviš, Anděl, Mrňa.

Havířov: Laco (52. Matoušek) – Lenďák, Krisl, Korím, Bahounek, Punčochář, Graca, Chroboček – Kalus, Sedláček, Sztefek – Kanko, Meidl, Okál – Kotala, Pechanec, Maliník – Bednář, Hudeček, Gřeš – Matějek.

Konečný stav série: 4:1

Foto www.hcdukla.cz

Štítky HC Dukla Jihlava, HC AZ Havířov 2010, Zdeněk Okál, semifinále, Kraj Vysočina, Jan Kolář, Miha Štebih, Tomáš Harkabus, Jan Hudeček

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dukla Jihlava využila hned první mečbol a postupuje do semifinále 1. ligy! | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.