Počasí dnes20 °C, zítra18 °C
Neděle 22. září 2024  |  Svátek má Darina
Bez reklam

Dukla zvládla důležité utkání v Havířově a doma může ukončit čtvrtfinálovou sérii

Velmi důležité třetí vítězství ve čtvrtfinálové sérii si připisují hokejisté jihlavské Dukly. Dokázali se oklepat z páteční porážky a v Havířov udolali poměrem 3:2. Základem k dobrému výsledku byla povedená první třetina, kdy Jihlava svému soupeři utekla na dva góly. První možnost uzavřít sérii bude mít tým z Vysočiny v pondělí 7. března.

Jestliže se vstup do pátečního duelu s Havířovem Jihlavě nepovedl, tentokrát tomu bylo jinak. K vidění byla hra typická pro vyřazovací boje, plná osobních soubojů i přesilovek, jen šancí moc nepřibývalo, Do té první se dostal jihlavský Kaláb, ale domácí Laco jeho střelu vyrazil betonem. Vzápětí na druhé straně Okál vyzkoušel Honzíka, i on byl pozorný. Další šanci domácích měl na svědomí tandem Gřeš - Bahounek, ale ani oni bezbrankovým stavem nepohnuli. Pak začala úřadovat Dukla - Skořepa ještě z mezikruží trefil Laca, ale z dvojnásobné přesilovky v 16. minutě se už hosté radovali. Diviš nabil Tomáši Kalábovi a ten se od modré nemýlil. Do první sirény stihla Jihlava ještě jednu branku, Kohout ve 20. minutě nahrál Harkabusovi a ten nedal tvrdou střelou Lacovi šanci - 0:2. 

První dobrou šanci druhé třetiny pro sebe uzmuli hosté, ale Semanovu štiplavou střelu domácí brankář zkrotil lapačkou. O chvíli později měli Havířovstí ideální příležitost ke snížení, z dvojnásobné přesilovky ale vytěžili jen Punčochářovu nebezpečnou střelu. Přesto mohli domácí slavit, ve 28. minutě nahodil z rohu před branku puk Kotala a od Pechancovi nohy se odrazil do jihlavské sítě. I nadále bylo před Honzíkem dost horko, pohotovost jihlavského gólmana vyzkoušeli postupně Gřeš, Kalus a Kanko, ale produktivní nikdo z nich nebyl. Ke konci třetiny napálil jihlavskou tyčku Korím, Krisl poté mířil jen těsně nad.

Co se Havířovu nepovedlo v závěru druhé třetiny, to se jim podařilo hned v první minutě třetí. Jiří Krisl se ujal kotouče a od modré čáry prostřelil vše, co mu stálo v cestě - 2:2. Jihlava potom konečně přidala, do zajímavých situací se dostal Kolář a potom Diviš, ale Laco byl na svém místě. Na druhé straně kontrovali Pechanec s Gřešem, ale Honzík jejich pokusy lapil. Gólově udeřilo na druhé straně, v 54. minutě dal Diviš do jízdy Josefu Skořepovi, jehož backhand k tyči neměl chybu a Duklu dostal opět do vedení. Poslední zajímavou možnost domácích měl Kanko, ale i tento klíčový zákrok Honzík zvládl.

Po vydřeném vítězství má Dukla Jihlava první možnost na ukončení čtvrtfinálové série v pondělí 7. března od 17:30 n Horáckém zimním stadionu.

AZ Havířov - HC Dukla Jihlava 2:3 (0:2, 1:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 28. Pechanec (Kotala, Maliník), 41. Krisl (Sztefek, Punčochář) – 16. Kaláb (Diviš, Kolář), 20. Harkabus (Kohout, Seman), 54. Skořepa (Diviš, Grebenyuk).

Rozhodčí: Wagner, Pražák – Svoboda, Maštalíř.

Diváci: 2930.

Havířov: Laco – Lenďák, Krisl, Korím, Bahounek, Punčochář, Graca – Kalus, Sedláček, Sztefek – Kanko, Meidl, Okál – Kotala, Pechanec, Maliník – Bednář, Hudeček, Gřeš.

Jihlava: Honzík – Štebih, Grebenyuk, Kaláb, Dobrovolný, Bilčík, Zadražil, Parýzek – Důras, Skořepa, Jergl – Kolář, Melenovský, Beránek – Kohout, Seman, Harkabus – Mrňa, Anděl, Diviš.

Stav série: 1:3.

Foto www.hc-havirov.cz

Štítky HC Dukla Jihlava, HC AZ Havířov 2010, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dukla zvládla důležité utkání v Havířově a doma může ukončit čtvrtfinálovou sérii | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.