Počasí dnes18 °C, zítra16 °C
Pondělí 23. září 2024  |  Svátek má Berta
Bez reklam

Dukla Jihlava v play-off poprvé prohrála, Havířov jí zasadil pět ran

Třetí vítězství ve čtvrtfinálové sérii Dukla Jihlava zatím nepřidala. V pátečním utkání na ledě Havířova ztrácela od úvodních chvil a k vítězství bylo tentokrát hodně daleko. Domácí otevřeli skóre, Duklu nepustili blíž než na rozdíl tří branek a rezultoval z toho výsledek 5:2, který znamená snížení stavu série na 2:1 pro Duklu Jihlava.

Nástup Havířova do utkání byl fenomenální. Hned úvodní minutě jel sám na jihlavského Honzíka Kanko, ale ani nadvakrát neuspěl. Poté to zkoušel Sztefek se Sedláčkem, ale gólman hostí inkasoval až v 5. minutě z hole Marka Kaluse, rozvlnil síť nenápadným pokusem na zadní tyč - 1:0. Druhou branku vstřelil Havířov v 11. minutě, kdy v přesilovce trochu překvapivě vystřelil Antonín Pechanec a puk propadl až za Honzíka. Zvýšit mohli ještě Kotala s Maliníkem, ale tentokrát se už jihlavský brankář nachytat nenechal. Ke konci třetiny dali o sobě vědět i Jihlavané, ale ani Harkabusova střela, ani Důrasův důraz na brankovišti kýžené ovoce nepřinesly. 

Začátek druhé třetiny nápadně připomínal úvod té první. Havířov byl aktivní a rychle dosáhl vstřelené branky - po chybě jihlavské obrany se ve 22. minutě k puku dostal Okál a švihem z kruhu poslal Havířovské do tříbrankového vedení. Vzápětí měl velkou šanci Kanko, ale rozšířit střeleckou listinu se podařilo až jeho spoluhráči Antonínu Pechancovi. Ten se během přesilovky prosmýkl před Honzíka a zkušeně zakončil - 4:0. Dukla si vybrala oddechový čas a ten jako by vlil novou krev do jihlavských žil. Ve 29. minutě totiž snížil Tomáš Harkabus ze střední vzdálenosti. Další šance na sebe nenechaly dlouho čekat, na Laca v této fázi hry mířilo dost střel. Nejvíce po gólu volalo zakončení Důrase, havířovský brankář si pak poradil i s dělovkou Jergla.

Třetí třetina byla ve znamení zvýšené jihlavské aktivity, Havířovští zároveň pečlivě bránili svůj náskok. Ten si pojistili ve 49. minutě, kdy krásnou přesilovkouvou kombinaci zakončil Zdeněk Okál do odkryté branky. Šestý gól mohl o chvíli později přidat Sedláček, ale Honzík si připsal pěkný zákrok. Kosmetickou úpravu výsledky pak v 53. minutě zařídil Michal Důraz, který využil dobré přihrávky zpoza Lacovy klece.  

Čtvrté utkání série se odehraje hned v sobotu 5. března. Na havířovském ledě zazní úvodní hvizd v 17 hodin.

AZ Havířov - HC Dukla Jihlava 5:2 (2:0, 2:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 5. Kalus (Sedláček, Korím), 11. Pechanec (Sztefek, Punčochář), 22. Okál (Korím, Kanko), 26. Pechanec (Gřeš, Sztefek), 49. Okál (Lenďák, Korím) – 29. Harkabus (Kohout, Kaláb), 53. Důras (Jergl, Šafář).

Rozhodčí: Přikryl, Kika – Novák, Wesley.

Diváci: 2633.

Havířov: Laco – Lenďák, Krisl, Korím, Bahounek, Punčochář, Graca, Chroboček – Kalus, Sedláček, Sztefek – Kanko, Meidl, Okál – Kotala, Pechanec, Maliník – Bednář, Hudeček, Gřeš – Matějek.

Jihlava: Honzík – Kaláb, Bilčík, Štebih, Šafář, Parýzek, Grebenyuk, Dobrovolný – Důras, Skořepa, Jergl – Kolář, Diviš, Beránek – Kohout, Seman, Harkabus – Prokš, Melenovský, Anděl.

Stav série: 1:2

 

Foto www.hcdukla.cz

Štítky HC Dukla Jihlava, HC AZ Havířov 2010, FK Dukla Praha, Antonín Pechanec, Zdeněk Okál, Marek Kalus, Tomáš Harkabus, FC Vysočina Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dukla Jihlava v play-off poprvé prohrála, Havířov jí zasadil pět ran | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.