Počasí dnes16 °C, zítra12 °C
Pátek 27. září 2024  |  Svátek má Jonáš
Bez reklam

I ve druhém čtvrtfinále uspěla Dukla, Havířov vyprovodila pěti brankami

Druhý zápas čvrtfinálové série proti Havířovu, druhé vítězství Dukly Jihlava. Tak lze okomentovat výsledek úterního utkání na Horáckém zimním stadionu. Hosté vedli, ale produktivitou ve druhé a třetí třetině Jihlava přetavila svoji aktivitou v nakonec celkem pohodlnou výhru.

První šanci měla na svědomí Dukla, ale Kalábovu jedovku skryl Laco do lapačky. Na druhé straně z dorážky minul Kanko. Podobně si vedl Harkabus po přihrávce Kohouta, ale první jmenovaný rozvlnil pouze boční síť. Domácí následně lacino ztratili kotouč, ale proti Kalusově střele se dobře postavil Honzík v brance domácích. Ten byl už ale bezmocný v 18. minutě, kdy Jihlavští trestuhodně ztratili puk v obranné třetině, Punčochář nabil Václavu Meidlovi, který z mezikruží prostřelil Honzíka - 0:1. Nakonec se do kabin mohlo jít za nerozhodného stavu, ale Kolář těsně minul.

Ve druhé třetině ale Dukla na vstřelení branky dlouho nečekala, konkrétně do 24. minuty. Po pěkné souhře se Skořepou si před branku Havířova najel Michal Důras a trefil přesně do šibenice. Další pohledná kombinace výše jmenovaných znamenala už vedení 2:1, když Důras bezchybně zamířil tentokráte nad Lacův beton. Do konce prostřední části hry mohla Dukla svoje vedení ještě navýšit, ale ani Kohoutova střela po ledě, ani Beránků projektil si cestu do sítě nenašel. 

Netrvalo dlouho a Jihlava se radovala ze třetí vstřelené branky. Nedůrazu Havířova v obranné třetině využil ve 44. minutě Anděl a jeho tečovanou střelu baseballově ze vzduchu do branky usměrnil Marek Melenovský. Domácí se neměli kam hnát a pečlivě bránili. Zajímavé brankové příležitosti se proto zrodily až na konci normální hrací doby. Divišovu dělovku spacifikoval Laco, ale o chviličku později inkasoval od Martina Kouhouta, kterého ke střele mezi nohy gólmana vybídl Harkabus. Po boxerské vložce, kterou obstarali Mrňa s Kalusem, zpečetil v předposlední minutě jihlavské vítězství opět Marek Melenovský, jemuž dopřáli havířovsští obránci spoustu prostoru.

Čtvrtfinále se za stavu 2:0 pro Jihlavu přesouvá do Havířova. Třetí a čtvrtý zápas je na programu v pátek 4. března a v sobotu 5. března.    

HC Dukla Jihlava - AZ Havířov 5:1 (0:1, 2:0, 3:0)

Branky a nahrávky: 25. Důras (Skořepa, Jergl), 28. Důras (Skořepa, Jergl), 44. Melenovský (Anděl, Mrňa), 56. Kohout (Harkabus, Dobrovolný), 59. Melenovský (Anděl, Parýzek) - 18. Meidl (Punčochář).

Rozhodčí: Trombík, Kubičík – Barteček, Ganger.

Diváci: 2635.

Stav série: 2:0.

Štítky HC AZ Havířov 2010, FK Dukla Praha, FC Vysočina Jihlava, HC Dukla Jihlava, Michal Důras, Marek Melenovský, čtvrtfinále

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

I ve druhém čtvrtfinále uspěla Dukla, Havířov vyprovodila pěti brankami | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.