Počasí dnes7 °C, zítra4 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Hokejistům Dukly to dneska nelepilo, po porážce 1:4 je čtvrtfinále s Litoměřicemi vyrovnané

Druhé čtvrtfinále proti Litoměřicím se Dukle nevydařilo. Přestože tým z Vysočiny vedl, nezvládl druhou třetinu, kdy si soupeř vybudoval rozhodující náskok. Po porážce 1:4 míří série za stavu 1:1 na sever Čech, kde se v úterý odehraje třetí vzájemný zápas.

Druhé čtvrtfinále nabídlo zpočátku naprosto opačný průběh oproti pátku. Jihlava se ujala vedení v 10. minutě, když po akci Pekra ukázal důraz Josef Skořepa. Navýšení vedení mohlo přijít z trestného střílení, které ale Čachotský neproměnil a Litoměřice v závěru první třetiny snížily díky Jánského střele z mezikruží. Dukla dosáhla ještě před sirénou druhého gólu, ten ale pro vysokou hůl nebyl uznán.

Ve druhé třetině Stadion překlopil zápas třemi góly na svoji stranu. Ve 24. minutě mířil přesně Ondřej Smetana, nedlouho poté úspěšně zakončil akci dva na jednoho Jiří Průžek. Ve 33. minutě bylo ještě hůře, Pavlasův pokus pod víko tečoval Daniel Voženílek - 1:4. navíc Dukla přišla o Matěje Pekra, který dostal za zákrok na Pavlase trest do konce utkání.

Poslední třetina již skóre utkání neměnila a je jasné, že se série do Jihlavy minimálně ještě jednou vrátí. Litoměřice totiž srovnaly stav série na 1:1, neboť v Jihlavě vyhrály 4:1.

HC Dukla Jihlava - HC Stadion Litoměřice 1:4 (1:1, 0:3, 0:0)

Branky a nahrávky: 10. Skořepa (Pekr) – 18. Jánský (Korkiakoski, Průžek), 24. Smetana (Jánský, Svoboda), 28. Průžek (Merta, Kadlec), 33. Voženílek (Kadlec, Průžek). 

Rozhodčí: Vrba, Souček – Beneš, Gančarčík. Diváci: 2884.

Jihlava: Lundström – Kajínek, Pohl, Váňa, Matějíček, Půža, Holý, Černohorský – Anděl, Skořepa, Pekr – Harkabus, Čachotský, Dostálek – Jiránek, Zeman, Bezúch – Osmík, Hlinka, Hrníčko.

Litoměřice: Michajlov – Pavlas, Marcel, Smetana, Klejna, Jebavý, Dluhoš – Průžek, Korkiakoski, Kadlec – Voženílek, Merta, Jánský – Ščegolkov, Štohanzl, Svoboda – Kropáček, Sklenář, Jirásek.

Stav série: 1:1. 

 

Foto Facebook / HC Dukla Jihlava

Štítky Dukla Jihlava, Litoměřice, první liga, čtvrtfinále, play-off, hokej, HC Dukla Jihlava, HC Stadion Litoměřice, Česko, Kraj Vysočina, Josef Skořepa, Ondřej Smetana, Daniel Voženílek

Hokejistům Dukly to dneska nelepilo, po porážce 1:4 je čtvrtfinále s Litoměřicemi vyrovnané | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.