Počasí dnes16 °C, zítra12 °C
Pátek 27. září 2024  |  Svátek má Jonáš
Bez reklam

V prvním čtvrtfinále brala Dukla Jihlava výhru, Havířov porazila 2:1

Dukla Jihlava vstoupila do play-off první ligy vítězně. V úvodním čtvrtfinále zdolala Havířov výsledkem 2:1. Po brankách Jana Koláře vedli domácí po dvou třetinách o dvě branky, ale ani pozdější zkorigování stavu nemělo na triumfu domácích vliv. Dukla vede v sérii hrané na čtyři vítězství 1:0, druhý zápas se hraje hned zítra opět v Jihlavě.

Úplný začátek zápase se sice nesl v opatrném duchu, ale na vstřelenou branku se přesto dlouho nečekalo. V 8. minutě uháněli Jihlavští dva na jednoho, Diviš vystřelil, Laco puk jen vyrazil a pro Jana Koláře nebyl problém otevřít skóre. Poté bylo horko před domácím brankářem Honzíkem. Skvěle si poradil se střelou Maliníka i následnou dorážkou Sztefka, o něco později lapil i skrytou ránu Kotaly. Do konce třetiny si týmy vyměnily možnost sehrát přesilovou hru, k vážnějšímu ohrožení branek ale nedošlo.

Domácí měli velmi povedený vstup do druhé třetiny. Hned ve 22. minutě vstřelil na Laca Beránek a k odraženému kotouči měl nejblíže opět Jan Kolář - 2:0. Havířov měl ke snížení blízko v polovině třetiny, při přesilovce nebezpečně střílel Punčochář, puk zřejmě prošel Honzíkovi mezi betony, ale přeci jen ho vytěsnil těsně vedle svojí tyčky. Hosté lehce znervózněli, přibylo šarvátek. Hokejově se ještě ukázal Meidl, ale i na něj si domácí gólman počíhal.

Když ve třetí třetině ani nadvakrát neuspěl jihlavský Skořepa, udeřilo na straně druhé. Havířov se dostal do přečíslení, které bezchybně využil - Sztefek od mantinelu předal na střed Petru Kankovi, který krátce zamíchal poslal střelu přesně pod břevno. V dalším průběhu se útoky střídaly na obou stranách, leč bez vážnějších situací. Tento stav narušil až v závěru Kotala, který tečoval střelu od modré, ale Honzík zázračně zakročil. Následoval oddechová čas a power play hostí, ale na jihlavském vítězství se už nezměnilo.

HC Dukla Jihlava - AZ Havířov 2:1 (1:0, 1:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 8. Kolář (Diviš, Beránek), 22. Kolář (Beránek) - 49. Kanko (Sztefek, Hudeček).

Rozhodčí: Kika, Přikryl – Adamec, Poruba.

Diváci: 2736.

Jihlava: Honzík – Bilčík, Kaláb, Šafář, Štebih, Zadražil, Parýzek, Dobrovolný – Jergl, Skořepa, Důras – Beránek, Diviš, Kolář – Harkabus, Seman, Kohout – Anděl, Melenovský, Mrňa.

Havířov: Laco – Lenďák, Krisl, Mazanec, Graca, Korím, Punčochář, Bahounek – Kotala, Pechanec, Gřeš – Kanko, Meidl, Kalus – Maliník, Sedláček, Sztefek – Matějek, Hudeček, Kurovský.

Stav série: 1:0

Foto www.hokej.cz

Štítky HC AZ Havířov 2010, HC Dukla Jihlava, Jan Kolář, FC Vysočina Jihlava, FK Dukla Praha, čtvrtfinále, HC RT Torax Poruba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V prvním čtvrtfinále brala Dukla Jihlava výhru, Havířov porazila 2:1 | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.