Počasí dnes8 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Dukla zdemolovala Kadaň jedenácti góly a upevnila si v čele prvoligové tabulky

Dohrávka 34. kola dopadla naprosto podle očekávání. Hokejisté Dukly si rozdílem několika tříd poradili s poslední Kadaní, jejíž gólman musel lovit puk se své sítě celkem jedenáctkrát! Po nejvyšší výhře (11:1) se náskok Jihlavy v čele první ligy vyšplhal na současných třináct bodů.

Od první minuty bylo jasné, jakým způsobem se utkání bude ubírat. Během první třetiny se Dukla dostala do dvougólového náskoku, nejprve otevřel skóre David Kajínek, o necelých pět minut později na něj z úniku navázal Matěj Pekr.

V čase 21:18 to bylo už o branky tři díky dorážce Vlastimila Dostálka. Domácí nerozhodilo ani bleskové snížení z hole Bláhy a i nadále šli za třemi body. Za necelé dvě minuty v rozmezí 26. a konce 27. minuty padly dvě další gólové cifry, prosadil se jak bývalý hráč Kadaně Jan Holý, tak i jihlavská legenda Tomáš Čachotský.

A Jihlavě nebyl vzdálen ani šestý gól, ten přidal do tabulek Adam Zeman. Kadaň se pak zkoušela uchýlit k tvrdé a zákeřné hře, což vyústilo v několik bitek a Jakuba Suchánka vyloučeného do konce utkání poté, co srovnal zlého kadaňského muže Foltýna. Přesto se ještě prostor na jednu trefu našel, 29 sekund před koncem druhé třetiny se prosadil Václav Půža.

Třetí třetina byla už jenom otázka skóre a Dukla zaznamenala první desítku v této sezoně. Přiblížili jí k ní Dominik Hrníčko a Nicolas Werbik v časech 50:56 a 51:11. Desátou trefu zaznamenal pět minut před koncem Tomáš Jiránek a pivovaru Ježek pak jedenáctým zásahem udělal radost podruhé v zápase Matěj Pekr. Druhá nejnižší návštěva v sezoně, 1147 diváků, sledovala doslova demolici Kadaně poměrem 11:1.

HC Dukla Jihlava - SK Trhači Kadaň 11:1 (2:0, 5:1, 4:0)

Branky a nahrávky: 12. Kajínek (Dostálek, Werbik), 16. Pekr (Čachotský), 22. Dostálek (Štebih, Werbik), 26. J. Holý (Harkabus, Dostálek), 27. Čachotský (Suchánek, Anděl), 32. A. Zeman (Hrníčko, Kajínek), 40. Půža(Harkabus, Werbik), 51. Hrníčko (Osmík, A. Zeman), 52. Werbik (Dostálek, Půža), 56. Jiránek (J. Holý), 57. Pekr (Anděl, Štebih) – 24. Bláha (Foltýn)

Rozhodčí: Šindel, Valenta – Votrubec, Ševic. Diváci: 1 145.

HC Dukla Jihlava: Lundström – Půža, Kajínek, Váňa, Štebih, Holý, Suchánek – Pekr, Čachotský, Anděl – Dostálek, Werbik, Harkabus – Hrníčko, Zeman, Jiránek – Osmík, Klíma

SK Trhači Kadaň: Štěpánek – Šefl, Novák, Hajič, Eliáš, Cestr, Foltýn, Popela – Wágner, Kůs, Šulek – Maršoun, Rindoš, M. Zabloudil – Homer, Tupý, Svoboda – Bláha, Konášek, Z. Zabloudil.

Foto Facebook / HC Dukla Jihlava | Zdroj HC Dukla Jihlava

Štítky Dukla Jihlava, Kadaň, první liga, hokej, Sportovní klub Kadaň, FK Dukla Praha, Vlastimil Dostálek, Nicolas Werbik, FC Vysočina Jihlava, Matěj Pekr, David Kajínek, Adam Zeman, Dominik Hrníčko, Jan Holý

Dukla zdemolovala Kadaň jedenácti góly a upevnila si v čele prvoligové tabulky | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.