Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Do nového roku s výhrou. Dukla vydřela v Porubě tři body a ligu vede už o dvanáct bodů

Dukla dokázala napravit domácí zaváhání s Frýdkem-Místkem a po urputném boji si odváží vítězství z ledu jiného slezského celku - Poruby. Povedlo se to v rámci 41. kola prvoligové soutěže po těsné výhře 2:1. Jihlava nyní vede tabulku o dvanáct bodů před Kladnem.

Začátek utkání měla Dukla hodně vyvedený. Michal Hlinka ve 2. minutě využil zaváhání v domácí obraně a zblízka překonal překvapeného Dolejše. Zvýšit náskok mohl opět Hlinka nebo Harkabus, ale tentokrát už nemířili tak přesně. Poruba se připomněla šancí Dufka, ale i Lundström byl na svém místě. A tak udeřilo na druhé straně, ve 13. minutě v přesilovce pálil Jan Holý a jeho rána po několika odrazech skončilo v domácí síti - 0:2. V závěru první třetiny Jihlava ještě přidala, avšak už bez gólového efektu.

V úvodu druhého dějství sice orazítkoval hostující kapitán Čachotský tyč, ale následující minuty patřily Porubě. Guman v úniku ještě nechal vyniknout Lundströmovu lapačku, ale ve 24. minut se už skóre měnilo. Zasloužil se o to Michal Vymazal, který potrestal hrubku v jihlavské rozehrávce - 1:2. Vyrovnat mohl Alexejev nebo Kanko, průběžným stavem už ale do konce třetiny nepohnuli.

Během třetí třetiny se Porubští snažili s výsledkem něco udělat, ale střelecká štěstěna při nich nestála. Toman těsně minul, Illéš během závěrečně power play hradbu těl neprostřelil ani nadvakrát. A tak mohl třetí gól hostů vstřelit Pekr, jeho pokus však skončil na tyči prázdné branky.

HC RT Torax Poruba - HC Dukla Jihlava 1:2 (0:2, 1:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 24. Vymazal – 2. M. Hlinka (T. Havránek, Harkabus), 13. J. Holý (Čachotský).

Rozhodčí: Kašík, Přikryl – Hejl, Podrazil.

HC RT TORAX Poruba 2011: Dolejš (Kůdela) – Matějíček, Černý, Slavík, Ovčačík (C), Urbanec, Šnajnar, Pastor – J. Káňa (A), Kanko (A), Dufek – Guman, Vymazal, Illéš – Toman, Pytlík, Alexejev – Häring, Fojtík, Václavek.

HC Dukla Jihlava: Lundström (Brož) – J. Pohl, J. Holý, Štebih (A), Černohorský, Štindl, Mareš, Půža – Anděl, Skořepa (C), Pekr – Klíma, Čachotský, Zeman – Harkabus, M. Hlinka, T. Havránek – D. Čermák, Osmík, Hrníčko.

 

  

Foto Facebook / HC Dukla Jihlava

Štítky Dukla Jihlava, Poruba, první liga, hokej, HC Dukla Jihlava, HC RT Torax Poruba, Rytíři Kladno, HC Frýdek-Místek, Michal Hlinka, Jan Holý, Joseph Pohl

Do nového roku s výhrou. Dukla vydřela v Porubě tři body a ligu vede už o dvanáct bodů | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.