Počasí dnes13 °C, zítra14 °C
Úterý 7. května 2024  |  Svátek má Stanislav
Bez reklam

Jihlavský odchovanec David Rittich si drží výbornou formu, v duelu proti Winnipegu byl vyhlášen první hvězdou utkání

Odchovanec jihlavské Dukly David Rittich opět ukázal, že jeho letošní čísla nejsou náhodou. Za svých 35 zákroků, kterými dotáhl hokejisty Calgary k výhře 4:1 ve Winnipegu, byl vyhlášen první hvězdou večera.

Rittich svým výkonem zastínil i útočníka Johnnyho Gaudreaua, který se v dresu Flames blýskl hattrickem. Maskovaný muž s číslem 33 na zádech inkasoval pouze z hole centra Adama Lowryho, který zachytil špatnou rozehrávku a rychlou střelou k tyči srovnal v 38. minutě na 1:1. 

S nejlepším zákrokem večera se David Rittich vytasil ve 49. minutě, kdy brilantním rozštěpem zlikvidoval pohtové zakončení Bryana Littlea. I tato chvíla přispěla k tomu, že Calgary si odvezlo cennou výhru 4:1 a v souboji dvou nejlepších mužstev Západní konference potvrdilo pozici v čele Pacifické divize.

„Velmi dobře čte hru a hodně dobře je na tom fyzicky, navíc i skvěle bruslí, díky čemuž se pohybuje do stran. Je to mladý kluk, který si říká o více příležitostí,“ prohlásil o svém brankáři trenér kanadského celku Bill Peters. „Ritter chytal naprosto neskutečně. Předvedl spoustu skvělých zákroků, kterými nás udržel ve hře. Hrál neuvěřitelně a dovedl nás k vítězství,“ uvedl střelec Gaudreau, který gólem do prázdné branky završil čtvrtý hattrick v kariéře.

Rittich ocenil práci obránců. „Každý z nich zblokoval tři čtyři střely, takže jsem to měl snazší,“ těšilo šestadvacetiletého gólmana, který si připsal dvanáctou výhru v sezoně. Jihlavský rodák nastoupil již do svého jednadvacátého letošního zápasu, čímž vyrovnal bilanci z minulé sezóny. Svým průměrem 2,22 gólu na zápas a úspěšností zákroků 92,6 % navíc ukazuje svůj výkonnostní progres a posiluje svoji pozici v brankářské hiearchii týmu.

Foto lastwordonhockey.com | Zdroj ČTK

Štítky David Rittich, Calgary Flames, odchovanec, hvězda, NHL, hokej, brankář, Winnipeg Jets, FK Dukla Praha, Johnny Gaudreau, Adam Lowry, Bryan Little, Západní konference, Pacifická divize, Bill Peters

Jihlavský odchovanec David Rittich si drží výbornou formu, v duelu proti Winnipegu byl vyhlášen první hvězdou utkání | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.