Počasí dnes12 °C, zítra19 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Dukla Jihlava zvládla šlágr s Českými Budějovicemi, už podruhé je doma porazila 4:2

Jihlavská Dukla ovládla nejprestižnější duel 51. kola první ligy, když Motor České Budějovice porazila poměrem 4:2. Základním stavebním kamenem k vítězství byly dva slepené góly v polovině druhé třetiny. Dnešním tříbodovým ziskem si garantovala nejhůře třetí místo po základní části soutěže, na dnešního soupeře nyní ztrácí dva body.

První větší šanci si v zápase připsala jihlavská Dukla. Mezi kruhy získal puk Mrňa, přistrčil ho na Šafáře, který tvrdou ranou prověřil Bláhu. Pár minut na to o sobě dali vědět také českobudějovičtí hokejisté. Květoň si na modré obhodil Štebiha, dostal se až před Honzíka, ale domácí gólmana nepropálil. Do konce první třetiny se v šanci ocitl ještě domácí Seman, který pálil z blízka na Bláhu, ale hostující brankář udržel čisté konto i po tomto pokusu.

Na začátku druhé periody mohl skórovat Skořepa, ale Bláha svým betonem vystavil stopku. O chvíli později ujížděli hostující hráči dva na jednoho, Vráblík vzal zakončení na sebe, ale Honzík puk za svá záda nepustil. Pak ovšem úřadoval opět tým z Vysočiny. Důras našel zadovkou Skořepu, který byl tísněn, ale přesto dokázal zakončit. Následně se puk dostal na modrou na Koláře, který tvrdou ranou neuspěl. Ve 29. minutě se poprvé měnilo skóre. Tentokrát už byl Jan Kolář úspěšný. Jeho střela prolétla valem těl až za Bláhova záda - 1:0. O 23 sekund později vedla Jihlava už 2:0. Filip Seman zachytil kotouč na modré čáře, sjel si mezi kruhy a střelou od tyče překonal Bláhu. Snížit mohl na konci třetiny Nouza, ale jeho rána prolétla těsně kolem levého horního rohu.

V úvodu třetí třetiny vznikla před Honzíkem trma vrma, ve které byl aktivní Nouza, ale domácí brankář odolal. A tak přišel trest v podobě třetí branky Jihlavy. Zaváhání v rozehrávce využil Michal Důras, který si také najel mezi kruhy a milimetrově přesnou střelou zvýšil na 3:0. Další šanci na snížení měl Rob, který tečoval Chovanovu střelu, ale Honzík byl opět na místě. O pár chvil později ujížděl sám na Honzíka Babka, ale neuspěl. Ve 49. minutě se přesto mohl Motor radovat z první branky. Přesnou Robovu přihrávku mezi kruhy využil krásnou střelou Lukáš Kříž. Hned poté ujížděli domácí dva na jednoho, ale Důras z velké blízkosti těsně minul.

V 51. minutě už byl rozdíl opět třígólový. Harkabus ujel Žovincovi, ale na Bláhu si nepřišel, z dorážky do prázdné branky se však snadno prosadil Martin Kohout. V další šanci byl Vráblík, který byl úplně sám mezi kruhy a na zakončení měl spoustu času, jenže střela mu absolutně nevyšla. Dvě minuty před koncem vypálil tvrdou ránu z mezikruží Důras, ale Bláha předvedl další skvělý zákrok. České Budějovice to poté zkoušeli v šesti a jednu branku se jim podařilo vsítit. Po buly se dostal puk na hůl Tomáše Nouzy, který nekompromisně zavěsil. Víc už se ale Motoru nepodařilo a na ledě rivala z Jihlavy padl 2:4.

HC Dukla Jihlava – ČEZ Motor České Budějovice 4:2 (0:0, 2:0, 2:2)

Branky: 29. Kolář, 29. Seman, 42. Důras, 51. Kohout – 49. Kříž, 59. Nouza.

Rozhodčí: Mikula – Adamec, Poruba.

Diváci: 3917.

HC Dukla Jihlava: Honzík – Bilčík, Kaláb, Šafář, Štebih, Šimek, Parýzek, Dobrovolný – Jergl, Skořepa, Důras – Beránek, Mrňa, Kolář – Harkabus, Seman, Kohout – Prokš, Malec.

ČEZ Motor Č. Budějovice: Bláha – Kolmann, Kříž, Vráblík, Žovinec, Zíb, Tintěra, Klinecký – Chovan, Rob, Nouza – Květoň, Straka, Kuchejda – Babka, Mikyska, Žálčík – Šuhaj, Točík, Panáček.

Autoři | Foto www.hcdukla.cz

Štítky HC Dukla Jihlava, SK Dynamo České Budějovice, Madeta Motor České Budějovice, FK Dukla Praha, Michal Důras, Tomáš Nouza, FC Vysočina Jihlava, Jan Kolář, Lukáš Kříž, ČEZ

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dukla Jihlava zvládla šlágr s Českými Budějovicemi, už podruhé je doma porazila 4:2 | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.