Počasí dnes16 °C, zítra12 °C
Pátek 27. září 2024  |  Svátek má Jonáš
Bez reklam

Dukla Jihlava proti Kadani nezaváhala a upevnila si třetí místo v tabulce

Dukla Jihlava si po sobotním vítězství nad Kadaní připisuje další tři body do tabulky první ligy. O výsledku utkání rozhodla už první třetina, kdy si Jihlava vybudovala rozhodující náskok. Vzhledem k ostatním výsledkům ztrácí tým z Vysočiny pouze dva body na druhé České Budějovice a má už osm bodů k dobru oproti čtvrté Slavii.

Dukle se první třetina nadmíru vydařila. Svého soupeře kromě několika náznaků do šancí nepouštěla, naopak brankáře hostů Strmeně prověřila častou střelbou. Jmenovat můžeme Harkabuse, Semana nebo Anděla, ani jeden ho však nepřekonal. Po další Mrňově šanci už konečně zahřmělo - ve 12. minutě Harkabus povyjel od mantinelu a nenápadnou střelou k tyči překvapil kadaňského brankáře. I druhá branka Dukly padla z přesilovky, Důras nabil Grebenyukovi, jehož pumelice se zastavila až síti - 2:0. Kadaň toho kromě šance Chlouby a střely Hlavy příliš nepředvedla.

Domácí počítali šance i po přestávce, Skrmeně nejprve neúspěšně ohrožoval Harkabus, chvíli poté i Seman. Poté z velkého tlaku nezvýšili náskok Dukly Seman ani Diviš. Ovšem osmělila se i Kadaň - Sloboda z otočky trefil tyč Honzíkovy branky, poté si na jihlavském brankáři vylámal zuby i Chlouba. 

Ve třetí třetině Dukla trochu polevila, Kadaň své úsilí naopak vystupňovala, ale překážkou jí byl Honzík a pevná obrana domácích. Zajímavou možnost měl Chlouba, na druhé straně tvrdě pálil Škůrek. Poslední nebezpečnou šanci pro domácího brankáže představoval pokus Bláhy, ale i s tím si Honzík poradil a významně tak svým spoluhráčům pomohl k dalším třem bodům.

HC Dukla Jihlava - SK Kadaň 2:0 (2:0, 0:0, 0:0)

Branky: 12. Harkabus, 19. Grebenyuk.

Rozhodčí: Kopeček – Beneš, Štofa.

Diváci: 1514.

Jihlava: Honzík – Bilčík, Kaláb, Grebenyuk, Štebih, Šafář, Dobrovolný, Škůrek – Harkabus, Skořepa, Důras – Diviš, Seman, Kolář – Jergl, Prokš, Mrňa – Beránek, Anděl, Kohout.

Kadaň: Strmeň – Szathmáry, Trefný, Blaha, Tejnor, Weinhold, Drobný, Černý, Kolářík – Kadlec, Chlouba, Sloboda – Vrána, Kverka, Vaněk – Deveri, Šťovíček, Hlava – Macháček, Huňady. 

Foto www.hcdukla.cz

Štítky HC Dukla Jihlava, Sportovní klub Kadaň, HC Slavia Praha, Madeta Motor České Budějovice, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dukla Jihlava proti Kadani nezaváhala a upevnila si třetí místo v tabulce | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.