Počasí dnes16 °C, zítra12 °C
Pátek 27. září 2024  |  Svátek má Jonáš
Bez reklam

Dukla Jihlava zdolala Prostějov 3:1 a vrací se na třetí místo tabulky

Dukla Jihlava po dvou porážkách opět zabrala. Proti sousedovi z tabulky, pátému Prostějovu, inkasovala jako první, ale díky dvěma gólům z prostřední třetiny se jí podařilo utkání otočit. Tři body znamenají posun tabulkou na třetí příčku, 5 bodů za České Budějovice a 2 před Slavii Praha.

Již od počátku zápasu bylo na ledě dost živo. Po půlminutě prostějovský Luňák tvrdě vypálil a Honzíkem vyražený puk neusměrnil ve velké šanci do sítě Cetkovský. O chvíli později jen těsně minul domácí Melenovský.Před polovinou první třetiny měli další šance Jihlavští, pozorného Horčičku ale nepřekonal ani Seman, ani Beránek. Poté nebezpečně tečoval střelu hostů Novák, ale mimo. Podobně si vedl i Drtině střelou od modré v závěru první dějství při dvojnásobné přesilovce Prostějova.

Když už Drtina nedal gól, aspoň na něj přihrál v 21. mnutě svému spoluhráči Jakubu Šlahařovi, který po výměně puku s prvně jmenovaným prudkou střelou rozvlnil síť za Honzíkem. Dukla se však vzpamatovala docela rychle, ve 26. minutě Jergl krásně narýsoval přihrávku na u tyčky číhajícího Jana Koláře, který neměl potíž s vyrovnáním na 1:1. Hned za dvě minuty bylo ještě veseleji, Diviš obkroužil a branku a nabil mezi kruhy Marku Melenovskému, který mířil přesně - 2:1. Poté se Honzík zaskvěl proti dvojité šanci Krejčíka a Illéše. Do konce třetiny byli nebezpečnější opět domácí, ale ani jeden ze dvou závarů před Horčičkou ke zvýšení náskoku nevedl.

Prostějov zahrozil na úvod třetí třetiny, agilní Drtina Škarka nepropálil, další jeho střelu tečoval Venkrbec nad domácí branku. Za Duklu kontroval Jergl a o něco později Důras, proti němuž se blýskl gólman hostí. Prostějov následně odvolal Horčičku z klece a toho Jihlava využili k potrzení důležité výhry. Po přihrávce Koláře dopravil kotouč do prázdné branky Filip Seman.   

HC Dukla Jihlava - LHK Jestřábi Prostějov 3:1 (0:0, 2:1, 1:0)

Branky: 26. Kolář, 28. Melenovský, 59. Seman – 21. Šlahař.

Rozhodčí: Jílek – Štofa, Krátký.

Diváci: 1568.

Jihlava: Honzík – Bilčík, Kaláb, Parýzek, Štebih, Šafář, Dobrovolný – Mrňa, Skořepa, Důras – Diviš, Jícha, Kolář – Harkabus, Seman, Kohout – Jergl, Melenovský, Beránek.

Prostějov: Horčička – Vokurka, Drtina, Rudl, Mojžíš, Protivný, Husák, Kaluža – Venkrbec, Cetkovský, Luňák – Čuřík, Moskal, Novák – Krejčík, Illéš, Šlahař.

Foto www.hcdukla.cz

Štítky 1. SK Prostějov, HC Dukla Jihlava, Jan Kolář, SK Dynamo České Budějovice, HC Slavia Praha, FK Dukla Praha, FC Vysočina Jihlava, LHK Jestřábi Prostějov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dukla Jihlava zdolala Prostějov 3:1 a vrací se na třetí místo tabulky | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.