Počasí dnes21 °C, zítra20 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Dukla Jihlava vyhrocený duel v Českých Budějovicích těsně prohrála 2:3

Po jediném získaném bodu z hřiště posledního Mostu zajížděla Dukla Jihlava na horkou půdu českobudějovického Motoru. Před fantastickým publikem ale ani jednou nevedla a když dvakrát inkasovala na začátku třetí třetiny, na obrat už síly nestačily a připsala si prohru 2:3. České Budějovice se tak na Jihlavu bodově dotáhli a díky lepšímu skóre ji vystřídaly na druhém místě tabulky.

Aktivní vstup do utkání se Českým Budějovicím vyplatil. Krátce po úvodním buly objel branku hostů Chovan, skulinku mezi Honzíkovým betonem a tyčkou ale nenašel. Zato souhra Nouzy s Josefem Strakou v 5. minutě už gólem skončila. Domácí útočník objevil kapitána jihočeského celku na pravém kruhu, kde se zkušený hráč vymanil ze sevření obránců Dukly, najel před branku a bekhendem zakončil - 1:0.

Další přesné trefy se zaplněná hala v úvodní dvacetiminutovce už nedočkala, přestože oba týmy měly několikrát výhodu přesilové hry. Jihlavským i budějickým hokejistům chyběla produktivita, zejména Pajič se v 16. minutě právem sám na sebe zlobil, když místo odkryté sítě trefil jenom horní tyčku.

Vyhrocené momenty se na ledě odehrály o dvě minuty později. Nevybíravý zákrok Kohouta skončil zraněním brankáře Jihočechů Davida Gáby, jenž nemohl došlápnout na jednu nohu a z ledu byl odveden. Údajně by se mělo jednat „pouze“ o výron kotníku. Jeho místo mezi tyčemi zaujal Ondřej Bláha, faulující hostujícího mladík dostal trest pět minut a do konce.

Plná emocí byla prostřední část hry. Tvrdá hra Jihlavy svěřencům trenéra Rosola nesvědčila a největším trestem byla kromě zranění obránce Bohunického vyrovnávací trefa Josefa Skořepy ve 24. minutě. Tomu do jízdy namazal z pravého křídla Důras a hostující útočník nastavenou hokejkou z první překonal Bláhu.

České Budějovice dobývali svatyni Dukly marně, přitom střela Chovana z otočky i nebezpečný pokus Nouzy z bezprostřední blízkosti měly gólové parametry. Při domácích naopak stáli ve 33. minutě všichni svatí, kdy pokus v oslabení unikajícího Diviše jen těsně minul horní tyčku.

Motoru se v úvodu závěrečné periody povedlo přesně to, co potřebovali. Pouhých jedenáct sekund od prvního buly vypálil Květoň, brankář Honzík jeho pokus neudržel a Michal Chovan dorazil kotouč do jihlavské klece. České Budějovice vedly 2:1.

A na konci čtyřiačtyřicáté minuty to bylo o dva. Žálčík střílel od modré, Luboš Rob clonil před brankovištěm a jeho teč usměrnila projektil jeho spoluhráče do sítě. Utkání přesto Jihlavští zdramatizovali. V čase 49:55 namazal Diviš zpoza branky nekrytému Lukáši Jíchovi a tomu se povedlo snížit na 2:3 z pohledu mužstva z Vysočiny.

Vypjatý závěr se spoustou hádek, kdy vůči výrokům sudích protestovala celá domácí lavička, nakonec Motor zvládl. Tlak Jihlavy, která hrála skoro minutu power-play, ustál bez inkasovaného gólu a potřetí v řadě vyprodaná Budvar Aréna mohla začít slavit.

ČEZ Motor České Budějovice - HC Dukla Jihlava 3:2 (1:0, 0:1, 2:1)

Branky: 5. Straka, 41. Chovan, 44. Rob - 24. Skořepa, 50. Jícha.

Rozhodčí: J. Jílek - Šperl, M. Jílek.

Diváci: 6421 (vyprodáno).

ČEZ Motor České Budějovice: Gába (18. Bláha) - Kříž, Kolmann, Suchánek, Vráblík, Bohunický, Žovinec, Klinecký - Květoň, Pajič, Chovan - Nouza, Straka, Kuchejda - Žálčík, Rob, Babka - Marek, Mikyska, Švihálek - Guman. 

HC Dukla Jihlava: Honzík (Škarek) - Zadražil, Dobrovolný, Baránek, Grebenjuk, Kaláb, Šafář, Štebih, Parýzek - Diviš, Březina, Anděl - Jícha, Flek, Beránek - Melenovský, Kohout, Skořepa - Malec, Důras.

Průběžné pořadí WSM Ligy po 38. kole: 1. Kladno (81 bodů), 2. MOTOR (77), 3. Jihlava (77), 4. Slavia (66), 5. Kadaň (60), 6. Přerov (60), 7. Prostějov (57), 8. Havířov (56), 9. Ústí nad Labem (56), 10. Litoměřice (54), 11. Třebíč (50), 12. Benátky nad Jizerou (40), 13. Šumperk (37), 14. Most (33).

Autoři | Foto Pavel Kacerovský

Štítky SK Dynamo České Budějovice, HC Dukla Jihlava, FC Vysočina Jihlava, Madeta Motor České Budějovice, FK Baník Most, Michal Chovan, Josef Straka, Luboš Rob, FK Dukla Praha, Josef Skořepa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dukla Jihlava vyhrocený duel v Českých Budějovicích těsně prohrála 2:3 | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.