Počasí dnes16 °C, zítra12 °C
Pátek 27. září 2024  |  Svátek má Jonáš
Bez reklam

Čtyřikrát vedla, ale body domů neveze. Dukla prohrála přestřelku s Prostějovem

Trochu nešťastný zápas sehrála Dukla Jihlava na půdě Prostějova. Přestože valnou většinu zápasu tahala za delší konec provazu, v koncovce dvakrát inkasovala a podlehla výsledkem 6:5. Stále tak na druhé příčce tabulky 1. ligy ztrácí na vedoucí Kladno dva body, třetí České Budějovice jsou o další dva body třetí.

Dukla vstoupila do utkání velmi dobře. Hned ve 2. minutě nabídl Flek v přečíslení pozici Davidu Březinovi, který prostřelil Horčičku nad rameno. Úspěšnou spolupráci si stejné duo zopakovalo i v minutě deváté, kde Březinovi ke druhému gólu významně pomohl i domácí brankář. Domácí ale zareagovali poměrně rychle, ve 14. minutě Čuřík se protáhl kolem mantinelu a našel Václava Meidla, který zacílil přesně - 1:2. Prostějov stačil do konce první třetiny i vyrovnat, to Moskal střílel a u dorážky byl první Martin Novák.

Hosté vstoupili aktivně i druhé třetiny a hned z první závažnější situace se radovali ze třetího gólu. Ve 25. minutě objel branku Marek Melenovský a beckhandem zakončil mezi Horčičkovy betony. V polovině zápasu se dvakrát vytáhl jihlavský Honzík, ale na teč Martina Illáše z 35. minuty už nestačil. Domácí se ale radovat dlouho nemohli - o necelou minutu později využil Jakub Flek svého dobrého postavení a dorazil střelu Březiny.

Přestřelka pokračovala i ve třetím dějství. Na 4:4 se ve 49. minutě podařilo vyrovnat Michalu Dragounovi, ale i tentokrát přispěchala Jihlava s rychlou odpovědí - 50 sekund nato našel Melenovský v mezikruží Davida Grígera a ten již neměl problém umístit kotouč do sítě. Závěr ovšem patřil Prostějovu. Přestože byli v oslabení, v 56. minutě využili chybu v jihlavské rozehrávce a Matouš Venkrbec dotlačil puk do sítě. Ještě hůř bylo Jihlavským o další dvě minuty později, kdy opět Venkrbec upravil na konečných 6:5 pro domácí.

LHK Jestřábi Prostějov - HC Dukla Jihlava 6:5 (2:2, 1:2, 3:1)

Branky: 14. Meidl, 16. Novák, 36. Illéš, 49. Dragoun, 56. Venkrbec, 58. Venkrbec – 2. Březina, 10. Březina, 25. Důras, 37. Flek, 51. Gríger.

Rozhodčí: R. Trombík – Ganger, Konvička.

Diváci: 1353.

Jihlava: Honzík – Štebih, Grebenyuk, Kaláb, Šimek, Parýzek, Zadražil, Dundáček – Gríger, Melenovský, Diviš – Důras, Skořepa, Jergl – Flek, Březina, Anděl – Malec.

Prostějov: Horčička – Drtina, Vokurka, Špaček, Sova, Husák, Protivný – Cetkovský, Dragoun, Venkrbec – Novák, Moskal, Volek – Šlahař, Meidl, Čuřík – Zadražil, Illéš, Luňák.

 

 

Štítky HC Dukla Jihlava, LHK Jestřábi Prostějov, David Březina, Rytíři Kladno, Madeta Motor České Budějovice, Jakub Flek, Václav Meidl, Martin Novák, Marek Melenovský, Michal Dragoun

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Čtyřikrát vedla, ale body domů neveze. Dukla prohrála přestřelku s Prostějovem | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.