Počasí dnes6 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Dukla souboj o čelo tabulky nezvládla, první hokejové lize tak vládne Kladno

Hokejová první liga zažila dnes souboj prvního s druhým. Jihlavská Dukla hrála na ledě druhého Kladna. Utkání otevřel už v 9. minutě Michal Důras, který dokázal ještě vyrovnat na 2:2. Jeho zásahy bohužel nestačily, a Jihlava tak přenechává po prohře 5:2 první místo Rytířům.

Pondělí bylo ve znamení souboje o první místo WSM Ligy. Kladenští Rytíři na domácím ledě přivítali ve skvělé formě hrající jihlavskou Duklu.  Ve společných utkáních si letos oba celky dokázaly udržet neporazitelnost před vlastními fanoušky.  Navíc to byl i souboj nejlepší ofenzivy s nejlepší defenzivou druhé nejvyšší hokejové soutěže. Hráči Rytířů nastříleli v předchozích třiceti kolech už 116 gólů. Naopak Dukla inkasovala pouze šestašedesátkrát, a je tak nejlépe bránícím týmem WSM Ligy.

Statistikám navzdory se mohla jako první radovat Dukla. Kaláb po chybné rozehrávce našel u tyče Skořepu, který překvapivě trefil místo odkryté branky jen boční síť. Dukla se ale i tak radovala jako první. Aktivní Michal Důras obral o puk kladenského Gutwalda a procedil kotouč Mensatorovi k bližší tyči. Obdržená branka paradoxně povzbudila domácí Kladno. Rytíři zamkli Duklu v její obranné třetině a donutili ji k faulu. S početní výhodou si poradili poměrně rychle. Nashovu střelu Honzík ještě vyrazil, ale následně od modré poslal puk na branku Jan Rudovský. Honzík jeho střelu vůbec neviděl. I nadále byli aktivnější domácí, ale Jihlava remízový stav udržela.

Šance na reparát ve středu

Ve druhé třetině se ovšem hra nezměnila. Šance si tvořilo především Kladno. Branka však padla po chybě v rozehrávce Dukly. Špatné založení útoku Jihlavských vystihl Bílek, předal puk Denisu Kindlovi, který bekhendovým blafákem překonal jihlavského brankáře. Rychle však mohlo být vyrovnáno. Gríger našel před brankou Semana, který ovšem trefil tyčku. O slovo se tak musel opět přihlásit Michal Důras, který si důrazem u mantinelu vybojoval kotouč a trefil přesně tentokrát na zadní tyč. Scénář první třetiny se bohužel opakoval. Kladno si  zase pomohlo přesilovkou. Nashova střela od modré sice skončila na zadním mantinelu, ale kotouč se odrazil před prázdnou branku. Jan Rudovský tentokrát střílel do prázdné brány a nemýlil se. Na konci druhé třetiny ještě Honzík podržel Jihlavu  při úniku Pituleho, a skóre se tak již neměnilo.

V poslední části hry se dlouho nemohl žádný z týmů prosadit. Ve dvaapadesáté minutě jihlavský Seman na jedné straně minul z prostoru mezi kruhy a Kladenští rychlým protiútokem trestali. Rudovský ujel do přečíslení s Machačem. Rudovský vyřešil situaci stylově, naznačil střelu a našel svého spoluhráče Patrika Machače, před kterým měl před sebou už jen prázdnou branku. Jihlava se ještě snažila s utkáním něco udělat, ale opět inkasovala po střele od modré. Honzíka tentokrát se štěstím překonal František Ptáček.

Po prohře na Kladně bude mít Dukla šanci na reparát hned ve středu, když doma přivítá  Benátky nad Jizerou.

Rytíři Kladno - HC Dukla Jihlava  5:2 (1:1, 2:1, 2:0)

Branky: 14. Rudovský, 26. Kindl, 34. Rudovský, 53. Machač, 56. Ptáček – 10. Důras, 27. Důras

Rozhodčí: Škrobák – Smitka, Štětina

Diváci: 2723

Rytíři Kladno: Mensator – Nash, Repe, Kolářík, Růžička, Gutwald, Ptáček – Machač, Skuhravý, Rudovský – Kindl, Stach, Bílek – Dvořáček, Pitule, Redlich – Horna, Lukáč, Strnad.

HC Dukla Jihlava: Honzík – Štebih, Šafář, Kaláb, Parýzek, Grebenyuk, Zadražil, Šimek – Gríger, Seman, Diviš – Důras, Skořepa, Jergl – Březina, Melenovský, Harkabus – Malec, Flek, Anděl.

Foto Tomáš Kostečka, www.hc-kladno.cz

Štítky FK Dukla Praha, SK Kladno, hokej, Jan Rudovský, Michal Důras, FC Vysočina Jihlava, Rytíři Kladno, Patrik Machač, František Ptáček, Denis Kindl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dukla souboj o čelo tabulky nezvládla, první hokejové lize tak vládne Kladno | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.