Počasí dnes4 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Dukla získala posilu do obrany, z Mladé Boleslavi přichází Matěj Stříteský

HC Dukla Jihlava, aktuálně třináctý celek Tipsport extraligy ledního hokeje, hlásí v rozehrané soutěži dalšího nového hráče. Po útočníkovi Tomáši Kubalíkovi, jenž se v červenožlutém dresu objevil poprvé v šestém kole na ledě Pardubic, přichází obranná posila. Tou je sedmadvacetiletý Matěj Stříteský.

Rodák ze Vsetína a odchovanec tamního hokeje oblékal v extralize dresy tří týmů – mateřského Vsetína, Litvínova a Mladé Boleslavi, a prošel všemi reprezentačními kategoriemi od U-16 až po seniorský tým. „Matěj je typ hráče, který zapadá do naší filozofie a koncepce. Je v ideálním věku a našli jsme společnou řeč, co se herního projevu týče,“ je spokojen jednatel Dukly Jihlava Bedřich Ščerban.

Poprvé se do extraligy výrazně zapojil v sezóně 2009/2010 v dresu Litvínova, v dalších třech letech již patřil k pevnému základu obrany Severočechů. Právě při posledním litvínovském ročníku si vyzkoušel i dva starty za reprezentační A-tým. Před sezonou 2014/2015 přestoupil do Mladé Boleslavi, kde se mu první dva roky pořádně vydařily. V úvodním roce nasbíral 23 bodů (10+13) v jednapadesáti utkáních, o rok později – kdy nastoupil ve čtyřech utkáních za A-tým ČR – zapsal pouze o bod méně (6+16) během 58 duelů.

Loni odehrál za „Bolku“ 53 zápasů (4+8). Při aktuálním ročníku extraligy nebyl v Mladé Boleslavi příliš vytížen – naskočil do jedenácti zápasů, připsal si tři asistence a posbíral 27 trestných minut. Nyní jej čeká čtvrtá extraligová štace, a to v dresu Dukly Jihlava.

Jednání o působení v jihlavském klubu probíhala podle samotného hráče věcně, férově a rychle. „Jsem tu ale teprve chvilku, takže se zatím rozkoukávám,“ popisoval první dojmy z pobytu na Horáckém zimním stadionu pár minut po středečním tréninku A-týmu Dukly sympatický rodák ze Vsetína, který má na svém kontě přes čtyři stovky startů v nejvyšší soutěži (Vsetín, Litvínov, Mladá Boleslav), pravidelně reprezentoval v mládežnických kategoriích a odbyl si i několik startů za seniorský národní tým.

Autoři | Foto www.hcdukla.cz

Štítky HC Dukla Jihlava, Matěj Stříteský, BK Mladá Boleslav, Extraliga ledního hokeje, HC Dynamo Pardubice, VHK Vsetín, HC Verva Litvínov, Bedřich Ščerban, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dukla získala posilu do obrany, z Mladé Boleslavi přichází Matěj Stříteský | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.