Počasí dnes19 °C, zítra18 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

V utkání legend porazila Česká republika Slovensko, největší ovace sklidil Oldřich Válek

Čeští hokejisté deklasovali v zápase Světové veteránské ligy Slovensko 11:4 a zajistili si postup do finálového turnaje, který se bude v lednu konat v Moskvě.

Čtyřmi góly se na tom podílel trojnásobný mistr světa Viktor Ujčík, dvakrát se prosadil i světový šampion z roku 1985 Oldřich Válek, jenž podle všeho hrál za veterány naposledy.

„Už jsem objednaný na kolena a na kyčel, se kterými mám dlouho problémy, takže potom už určitě budu jako robocop,“ uvedl pětapadesátiletý Válek před zápasem na webu Dukly Jihlava. Někdejší hvězdný útočník armádního klubu původně počítal, že symbolicky odehraje jen jedno dvě střídání, nakonec ale hrál mnohem déle a na ledě válel jako za mlada.

Slovenský výběr nakonec na Vysočinu přijel bez avizovaných hlavních hvězd Žigmunda Pálffyho, Zdena Cígera nebo Vincenta Lukáče. Už po první patnáctiminutovce, ve které Češi vstřelili pět branek, bylo o vítězi jasno. Utkání na Horáckém stadionu sledovalo více než dva tisíce diváků.

Česká republika - Slovensko 11:4 (5:0, 4:2, 2:2)

Branky: 4. Ujčík, 6. Kořínek, 9. Ujčík, 13. Válek, 14. Peterek, 16. Patera, 18. Válek, 21. Ščerban, 26. Ujčík, 37. Žemlička, 43. Ujčík – 23. Zlocha, 24. Sekeráš, 36. Hreus, 44. Jánoš.

Česká republika: Dušan Salfický (23. Marcel Kučera) – Milan Chalupa, František Kaberle, Martin Maškarinec, Jaroslav Nedvěd, Josef Řezníček, Bedřich Ščerban, Jiří Vykoukal – Otakar Janecký, Petr Kořínek, Tomáš Kucharčík, David Moravec, Pavel Patera, Jan Peterek, Radek Ťoupal, Viktor Ujčík, Oldřich Válek, Richard Žemlička.

Slovensko: Rastislav Rovnianek (37. Pavol Hronský) – Ladislav Čierny, Lubomír Pokovič, Róbert Pukalovič, Lubomír Sekeráš, Bystrík Ščepko, Roman Veber – Marián Bezák, Ivo Ďurkovič, Michal Hreus, Branislav Jánoš, Igor Liba, Jozef Pethö, Dušan Pohorelec, Marián Uharček, Ján Zlocha.

Foto Dalibor Mašek

Štítky Slovensko, Oldřich Válek, Česko, Viktor Ujčík, Moskva, Pavel Patera, Bedřich Ščerban, Richard Žemlička, Ľubomír Sekeráš, Branislav Jánoš

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V utkání legend porazila Česká republika Slovensko, největší ovace sklidil Oldřich Válek | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.