Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Dukla Jihlava slaví desátý skalp v řadě, v Litoměřicích vyhrála 2:0

Dukla Jihlava dokázala vydolovat tři body z dalšího těžkého zápasu venku. Tentokrát tým z Vysočiny přivítaly Litoměřice a dlouho byly lídrovi tabulky vyrovnaným soupeřem - první branka utkání padla až v 55. minutě. Jihlava si touto výhrou upevnila vedení v první lize na pět bodů, druhé Kladno totiž padlo se Slavií.

Dukla Jihlava byla zpočátku mírně aktivnější, ale jen nastartovala Pavelku v brance domácích k dobrému výkonu v zápase. Domácí srovnali krok v aktivitě získanou přesilovou hrou, ale výraznější šanci si nepřipravili. Ve 14. minutě vyzkoušel pozornost Pavelky Malec, na druhé straně se s Ondráčkovou dorážkou úspěšně potýkal jihlavský Honzík.

Během druhé třetiny se tempo zápasu zintenzivnilo a byl k vidění zvýšený počet vyloučení. Přesilové hry se ale oběma týmům příliš nedařily a pokud se přece jen vyskytla nebezpečná situace v útočném pásmu, zasahovali spolehliví gólmani obou celků. Za největší příležitost druhé třetiny lze považovat Procházkovu slabou střelu z těsné blízkosti, se kterou si ale Honzík bezpečně poradil.

Na začátku třetí periody byli snaživější Litoměřice, ale Jihlava rytmus hry rychle vyrovnala a dál to byl stále spíše souboj strážců svatyní. Ke konci zápasu se přiostřilo a právě na konci dvouminutového trestu domácího hráče vstřelila Jihlava první gól zápasu. Po Divišem vyhraném buly se k puku v 55. minutě dostal Kaláb a přízemní střelou od modré našel skulinku mezi Pavelkovými betony. Stejný hráč zacílil přesně i po druhé, tentokrát v poslední minutě do opuštěněné domácí branky.

Na skvělou podzimní výsledkou sérii bude chtít Dukla Jihlava navázat v pondělí 30. listopadu v domácím zápase s Ústím nad Labem. Utkání začíná na Horáckém zimním stadionu v 17:30.

HC Stadion Litoměřice - HC Dukla Jihlava 0:2 (0:0, 0:0, 0:2)

Branky: 55. Kaláb, 60. Kaláb.    

Rozhodčí: Pražák – Krátký, Svoboda.

Diváci: 1130.

Litoměřice: Pavelka – Málek, Pavlas, Plášil, Krstev, Vašíček, Hronek, Piegl, Mikliš – Ondráček, Nedvídek, Beránek – Kalla, Vantuch, Doležal – Kopta, Troliga, Rousek – Valášek, Berger, Mi. Procházka.

Jihlava: Honzík – Štebih, Šafář, Kaláb, Parýzek, Grebenyuk, Zadražil, Dobrovolný – Gríger, Seman, Diviš – Důras, Skořepa, Jergl – Březina, Melenovský, Prokš – Malec, Flek, Anděl.

Foto Josef Plechatý, www.hcdukla.cz

Štítky HC Dukla Jihlava, HC Stadion Litoměřice, HC Slavia Praha, Rytíři Kladno, Kraj Vysočina, HC Slovan Ústí nad Labem

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dukla Jihlava slaví desátý skalp v řadě, v Litoměřicích vyhrála 2:0 | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.