Počasí dnes16 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Ze dna až ke dvěma bodům! Dukla otočila téměř ztracený zápas proti Chomutovu

Jihlavským hokejistům se doma daří. I s úroky dnes vrátili Chomutovu porážku z prvního vzájemného zápasu 4:3 v prodloužení. I přesto, že Dukla na začátku druhé třetiny prohrávala o tři branky, dokázala svou sílu a nakonec vybojovala dva body. Na všech jihlavských gólech se dnes podílel kapitán Čachotský.

Již od začátku bylo na co koukat, oba týmy diváky hokejem bavily. V první třetině byl ale přece jen lepší Chomutov. Vondrka ještě neuspěl, ale po chybě v rozehrávce v 10. minutě otevřel skóre Marek Tomica. O sedm minut později chomutovský náskok zvýraznil MIchal Vondrka pěknou střelou k tyči.

Hned po přestávce to už bylo o tři góly, domácí si nepohlídali dorážku Vladimíra Růžičky - 0:3. Dukla ale domácí zápasy několikrát otočila a pokusila se i teď. Ve 25. minutě si Jiří Rys počkal od Čachotského a bez problémů snížil.  Domácí se od té chvíle výrazně zlepšili a hrozili dál, gól však už ve druhé třetin nepadl.

Když na začátku třetí třetiny neproměnil chomutovský Růžička sólo, udeřilo ve 48. minutě domácí mužstvo. Zeman se prodral až k Lacovi, který jej vyrazil pouze k Tomáši Čachotskému, který už puk uklidil do sítě - 2:3. Dukla svůj tlak stupňovala a 4 vteřiny před třetí sirénou se dočkala, když vše, co mu stálo v cestě, propálil Tomáš Kubalík.

Několik šancí v prodloužení zůstalo bez gólového efektu, a tak o bonusovém bodu rozhodla nájezdová loterie. Za Jihlavu uspěl Čachotský, Zeman a Seman a když domácí Škarek vychytal Koblasu, mohli červenožlutí slavit další domácí výhru.

HC Dukla Jihlava - Piráti Chomutov 4:3 po sam. nájezdech (0:2, 1:1, 2:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 25. Rys (Čachotský), 48. Čachotský (Zeman), 60. T. Kubalík (Šidlík, Čachotský), rozh. náj. Zeman – 9. Tomica, 17. Vondrka (Sklenář, Slovák), 21. V. Růžička (Tomica, Lauko).

Rozhodčí: Hradil, Pavlovič – Frodl, Komárek. Diváci: 4421.

HC Dukla Jihlava: Škarek (Volden) – Suchánek, de la Rose, J. Zdráhal, Bryhnisveen, Ulrych, Šidlík, Váňa – Jiránek, Skořepa (A), T. Kubalík – Rys, F. Seman, Čachotský (C) – Anděl, M. Hlinka, Žálčík – Zeman, R. Hubáček, Diviš (A).

Piráti Chomutov: J. Laco (Š. Lukeš) – Mrázek, Flemming, Grman, Valach, Dlapa, Slovák, L. Chalupa – Tomica (A), V. Růžička, Lauko – Poletín, Huml (A), V. Tomeček – Sklenář, Skokan, Vondrka (C) – Koblasa, Chlouba, J. Havel.

Foto Facebook: HC Dukla Jihlava

Štítky HC Dukla Jihlava, Piráti Chomutov, Michal Vondrka, Marek Tomica, Vladimír Růžička, Tomáš Kubalík, Jiří Rys

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ze dna až ke dvěma bodům! Dukla otočila téměř ztracený zápas proti Chomutovu | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.