Počasí dnes16 °C, zítra12 °C
Pátek 27. září 2024  |  Svátek má Jonáš
Bez reklam

Hokejová pohoda pokračuje, Dukla veze tři body z Havířova

Pokud se někdo obával ztráty bodů v Havířově, ukázalo se, že zbytečně strašil. Jihlavská Dukla vedla ve Slezsku po celý zápas a nakonec si odváží vítězství 4:1. Navlékla tak devátý korálek na šňůru neporazitelnosti. V tabulce vede jihlavský tým stále o dva body před Kladnem, ale už deset bodů před třetí Slavií Praha.

První větší šanci zápasu měl hostující Skořepa, ale Laco v brance domácích jeho střelu vykopl. O několik minut později musel čarovat jihlavský Honzík, prověřil ho jak Meidl v oslabní, tak postupně Mazanec, Sedláček a Maruna v přesilovce, stav se ale zatím neměnil. Jinak tomu bylo v 11. minutě - Štebih vyslal střelu od modré, Laco vyrazil puk pouze k Ondřeji Malcovi, který neměl velkou práci s tím uklidit ho do sítě. Na druhé straně nebezpečně střílel Korím, ale Honzík si poradil. Proti Jíchově ráně ze zase zaskvěl Laco, nicméně v 15. minutě při velkém tlaku Dukly a rychlém Prokšově obtočení inkasoval podruhé. Zvýšit náskok Dukly mohli Důras, v opačném útočném pásmu nebezpečně pálil Štumpf, ale stav 0:2 nezvrátil.

V úvodu druhé třetiny o sobě dal dvakrát vědět jihlavský Gríger, ale v obou případech ztroskotal na domácím gólmanovi. Další velké šanci patřily Havířovským. Prvně se Krisl nebezpečně cpal před Honzíkovu branku, podruhé stejný hráč nastřelil její kontrukci. Po Kalusově příležitosti to byl opět Krisl, který ale přečíslení tři na jednoho vyřešil pouze beckhandovou střelou do Honzíka. I tentokrát platilo otřepané "nedáš, dostaneš". Zatímco Laco dokázal ještě uhasit hrubku svého týmu v rozehrávce a následně zázračně vychytat Jergla na brankové čáře, v poslední minutě druhé třetiny si na dorážku počkal Ondřej Šafář a gólem do šatny ještě víc podkopal morálku Havířova.

Domácí se přesto během přestávky zkoncentrovali a začátek třetího dějství patřil jim. Na pozorného Honzíka si nepřišel ani důrazný Maruna, ani dorážející Okál. A tak uděřilo opět na druhé straně. Z první vážnější situace prostřelil Laca Richard Diviš a zajišťuje svému týmu luxusní náskok 0:4. O dvě minuty později, ve 48. minutě, se čestného úspěchu dočkali i domácí - Jan Maruna z hranice kruhu tvrdou střelou našel mezeru v postoji jihlavského brankáře. Havířov se ještě vzepjal k tlaku a dalším šancím, Honzík ale ukazoval svoji třídu - vychytal Sedláčka a ve dvojité šanci Kaluse. Pátý gól hostů mohl vsítit Flek, ale pokud zastavilo břevno. I tak si ale Dukla Jihlava přibalila na dlouho cestu domů tři body.

AZ Havířov - HC Dukla Jihlava 1:4 (0:2, 0:1, 1:1)

Branky: 48. Maruna – 11. Malec, 16. Prokš, 40. Šafář, 46. Diviš.

Rozhodčí: Dědek – Barteček, Vengřín.

Diváci: 1976.

Havířov: Laco – Krisl, Bahounek, Mazanec, Graca, Korím, Ostrčil – Sztefek, Pechanec, Štumpf – Maruna, Meidl, Okál – Maliník, Sedláček, Kalus – Matějek, Hudeček, Kotala.

Jihlava: Honzík – Štebih, Šafář, Kaláb, Šimek, Grebenyuk, Parýzek, Dobrovolný – Březina, Gríger, Diviš – Důras, Skořepa, Jergl – Prokš, Melenovský, Jícha – Malec, Flek, Anděl.

Foto www.hokej.cz

Štítky HC Dukla Jihlava, HC AZ Havířov 2010, Jan Maruna, HC Slavia Praha, Rytíři Kladno, Slezsko, Ondřej Šafář

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejová pohoda pokračuje, Dukla veze tři body z Havířova | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.