Počasí dnes12 °C, zítra19 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Dukla znovu vítězná! Na domácím hřišti porazila Litvínov 4:1

Třetí domácí výhru v řadě slaví hokejisté Dukly Jihlava. V pátečním desátém kole extraligy z Horáckého zimního stadionu odešel poražen Litvínov, který po prohře 4:1 zůstává přikován ke dnu tabulky. Naopak Dukla atakuje střed tabulky.

První třetina zas tolik vzruchu před oběma brankami nepřinesla. Hosté zahrozili příležitostí Nejezchleba, Dukla byla gólu nejblíže po střele Kubalíka.

Hned ze začátku druhého dějství se ale začaly dít věci. Jiránek vyslal do sóla Skořepu, který ale sám před Kantorem se zakončením příliš váhal. Ve 26. minutě se už Dukla zaradovala - a bylo to po krásné akci celého útoku. Na konci kombinace byl po přihrávce Anděla Lukáš Žálčík.

Když domácí Škarek přežil skrumáž před svoji brankou, Jihlava zvýšila své vedení. Tomáš Kubalík se ve 36. minutě ujal puku v pásmu a po šikovné kličce uklízel do prázdné branky. Na druhé straně Nejezchleb neuspěl, domácí Hubáček pak tečoval Šidlíkovu jen těsně mimo.

Litvínov snížil v první minutě třetí třetiny. Na konci pohledné přesilovkové akce byl aktivní Nejezchleb - 2:1. Když chvíli poté nesrovnal Trávníček, převzala iniciativu Dukla. Co nedokázali Šidlík a Bryhnisveen, to svedl ve 46. minutě Filip Seman. Ten si na hranici brankoviště našel přihrávku Hubáčka a neměl problém rozvlnit síť - 3:1.

Posledním hřebíčkem do litvínovské rakve byla Hlinkova teč Šidlíkovy rány z 57. minuty. 

HC Dukla Jihlava - HC Verva Litvínov 4:1 (0:0, 2:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 26. Žálčík (Anděl, M. Hlinka), 36. T. Kubalík, 46. F. Seman (R. Hubáček, Čachotský), 57. M. Hlinka (Šidlík, Žálčík) – 41. Nejezchleb (Trávníček, F. Lukeš).

Jihlava: Škarek (Volden) – de la Rose, Suchánek, Šidlík, Půža, Bryhnisveen, Ulrych, Váňa – T. Kubalík, Skořepa, Jiránek – Čachotský, F. Seman, Rys – Žálčík, M. Hlinka, Anděl – Macík, R. Hubáček, Protasenja.

Litvínov: Kantor (Petrásek) – Sörvik, Baránek, Gula, L. Doudera, K. Pilař, Dietz, Z. Sklenička – F. Lukeš, Nejezchleb, Jánský – J. Černý, M. Hanzl, Nicholls – Trávníček, Jurčík, Matoušek – J. Doležal, Válek, M. Hořava.

Foto Facebook HC Dukla Jihlava

Štítky HC Dukla Jihlava, HC Verva Litvínov, Tomáš Kubalík, anděl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dukla znovu vítězná! Na domácím hřišti porazila Litvínov 4:1 | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.